Baković: Kriminalna grupa iz Crne Gore planirala ubistvo Olivere Lakić

Kriminalna grupa iz Crne Gore, čiji članovi nisu dostupni crnogorskim organima, stoji iza napada na Oliveru Lakić - saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Objavljeno: 24. 09. 2018 - 11:45

Iza napada na novinarku Vijesti, Oliveru Lakić, stoji kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore. To saznanje je saopštio na današnjoj pres konferenciji pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

''Prema operativnim saznanjima policije iza napada na novinarku Vijesti, Oliveru Lakić, stoji kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore. Međutim članovi grupe nisu dostupni crnogorskim organima'', kazao je Baković.

Baković je ponovio da su to za sada samo operativna saznanja i da nije u mogućnosti da detaljnije govori o tome. On je dodao da se članovi te kriminalne grupe ne nalaze na teritoriji Crne Gore, te da se preduzimaju sve mjere i radnje uz međunarodnu policijsku saradnju radi ispitivanja tih podataka.

Podsjetimo, Olivera Lakić ranjena je 8. maja, nakon što je po povratku s posla parkirala automobil i krenula da uđe u zgradu, a na istom mjestu je fizički napadnuta 2012. godine.