Haos u Podgorici: U Zagoriču uništena kuća, struja stigla

Početak hladnog talasa napravio je haos u Podgorici. Veliki dio glavnog grada je par sati bio bez struje, što je izazvalo velike kolone na ulicama. U nekim djelovima grada vatra još gori, a jedna kuća u Zagoriču je u potpunosti uništena.

Objavljeno: 24. 09. 2018 - 17:45

Kuća D.K. je izgorjela u blizini trafostanice u podgoričkom naselju Zagorič. Vatra još gori, a  uzrok požara je grom i strujni udar.

"Jedan montažni objekat stambenog tipa u potpunosti je izgorio od posljedica udara groma koji je po riječima očevidaca u trenutku razbuktao požar. I pored brze intervencije vatrogasaca požar je u potpunosti uništio objekat a u jednom trenutku zahvatio i dio krova na susjednoj kući, ali je brzom reakcijom vatrogasaca koji su se popeli na krov dalje širenje spriječeno. U periodu od 14,40 pa do 15,20 Službi zaštite Glavnog grada projavljeno je više od petnaest lokacija na kojima je nastao požar. U svega dvadesetak minuta prijavljena su tri požara na objektima u Zagoriču, Murtovini i Mosoru", rekao je za Portal Analitika komandir Službe za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Andrija Čađenović.

pozar-3

Požar je u Zagoriču, Murtovini, Donjoj Gorici, u naselju Beri. Sve ekipe su na terenu", kazali su nam iz vatrogasne službe.  a u Doljanima i u Maslinama vatra je zahvatila pomoćne objekte. 

pozar-1

Struja je stigla u većem dijelu grada. Olujni vjetar je proširio vatru na rastinje oko trafo-stanice u Zagoriču zbog čega su preventivno isključili struju. Zbog nestanka struje nisu radili ni semafori na prometnim raskrnicama, pa je u gradu bio saobraćajni kolaps.

Meteorolozi su za danas najavili dolazak hladnog arktičkog talasa, koji će, kako su kazali, donijeti veliko pogoršanje vremena.

saobracaj

Gradonačelnik Ivan Vuković takođe je na terenu i obilazi ugrožena područja. 

haos-saobracaj-2

 

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?