Pavlović prijavio da je Orović plaćen da ga prebije

Pritvorenik Tomo Orović saslušan je u Tužilaštvu zbog sumnje da je za određenu sumu trebalo da prebije Iliju Pavlovića.

Objavljeno: 25. 09. 2018 - 06:30

Prijavu protiv Orovića podnio je Pavlović koji se u ZIKS-u nalazi zbog učešća u ubistvu Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečavića. Prema saznanjima Pobjede, Pavlović je kazao upravi ZIKSa da ima saznanja da je Orović pristao da ga za novac pretuče i da se pribojava da će to učiniti. Naveo je da sa Orovićem nije u sukobu, te i da ne zna zbog čega bi ga napao.

Orović se tereti da je dio kriminalne organizacije koja je učestvovala u ubistvu Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića 31. marta u centru Podgorice. Šaković je, prema evidenciji policije, bio blizak kavačkoj grupi. Nedugo nakon ubistva, zbog sumnje da su povezani sa ovim slučajem, uhapšeni su braća Predrag i Janko Vukadinović, Kristina Brnović, Lidija Bulatović i Tomo Orović.

Podgoričanin Marko Jovanović, koji je označen kao direktni egzekutor je u bjekstvu. Ilija Pavlović je uhapšen prije godinu zajedno sa bratom Boškom Pavlovićem zbog sumnji da su pomogli ubicama Borete i Zečevića 7. decembra 2016. godine u Bečićima. Tada je ranjen Ivo Stanišić. Za ovo krivično djelo sudi mu se pred Višim sudom u Podgorici. Pavlović je negirao da je učestvovao u ubistvu. Prema optužnici, na Boretu je sa motocikla pucao Vasilje Rafailović, dok je za volanom bio Ratko Vušović.

Optužnicom su obuhvaćeni i Ivan Cicmil, Miljan Bulatović (36) iz Niša i Vladimir Šmanja (35) iz Banjaluke. Ilija Pavlović do sada je tri puta upravi ZIKS-a prijavljivao napade i prijetnje koje su mu stizale od pritvorenika. Prošle sedmice prijavio je da mu je pritvorenik Savo Lipovina (23) prijetio da će ubiti njega, njegovog brata Boška i šefa im – Radoja Zvicera. Istražitelji imaju saznaja da su dvojica pritvorenika, Pavlović i Lipovina, članovi dvije suprotstavljene grupe. Jedan je priklonjen kavačkom klanu, a drugi blizak škaljarskom. Lipovina je uhapšen u februaru zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađane Steva Vujovića i Nikolu Kaluđerovića, na Bulevaru crnogorskih junaka 23. decembra prošle godine, kada je postavio eksplozivnu napravu ispod ,,pežoa“ u kojem su bili.

Daljinskim upravljačem je aktivirao eksplozivnu napravu ispod vozila u kojem su bili Vujović i Kaluđerović. Vujović je prošao sa lakšim povredama, a Kaluđerović je teško povrijeđen. Pavlović je u maju službenicima ZIKS-a prijavio Vladimira Ulamu da ga je napao dok je za vrijeme posjete razgovarao telefonom. Ulama je tada s leđa prišao Pavloviću i nasrnuo na njega. Pavlović je u incidentu zadobio povrede po glavi i tijelu, a njih dvojica nijesu ranije imali sukob. Ulami se sa Darkom Mijovićem sudi pred Višim sudom zbog teškog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?