"Samo sam ga odgurnuo, ali je on nezgodno pao na beton i umro"

Marko Tarlanović kojeg terete za ubistvo Zorana Boškovića (55) iz Ribara, prilikom saslušnja u šabačkom tužilaštvu, izjavio je da nijednog trenutka nije imao namjeru da povrijedi Zorana i da je žrtva nezgodno pala.

Objavljeno: 25. 09. 2018 - 10:32

''Nijednog trenutka nijesam imao namjeru da povrijedim Boškovića. Nijesam ga čak ni udario već sam ga samo odgurnuo, ali je on nezgodno pao na beton'' - rekao je Bošković za "Novosti".

On je više od dva sata saslušavan pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, gdje je odgovarao na pitanja o zločinu u centru sela ispred kafića "M", čiji je Tarlanović vlasnik.

Bošković koji je, inače, bio dugogodišnji prijatelj uhapšenog, navodno je nasrnuo mačetom na njega. Došlo je do fizičkog obračuna i Marko je usmrtio Zorana.

Obdukcija tijela je po hitnom postupku naložena od Tužilaštva i nedvosmisleno je utvrdila da je Bošković preminuo od udarca tupim predmetom u tjemenom dijelu glave. Od drugih povreda, koje bi mogle biti kobne, imao je još samo prelom nosne kosti, što objašnjava i veliku lokvu krvi vidljivu na licu mjesta, prenose "Novosti".

Svađa dvojice prijatelja, potpuno neočekivano za sve u Ribarima, eskalirala je u tuču i to sa krvavim epilogom. Bošković je došao u pratnji jednog prijatelja kome Tarlanović nije htio da proda piće, zato što mu je često pravio probleme u kafiću. Na to se Bošković, koga svi u Mačvi znaju po nadimku Francuz, jako naljutio i izbila je prava tuča.

''Otišao je iz kafića "M" poslije te prve svađe i obračuna, da bi se nešto kasnije vratio sa mačetom. Da li je išao kući ili je donio iz automobila parkiranog ispred kafića, niko ne zna. U svakom slučaju alkohol je izgleda radio svoje, pa su se potukli i tada je Bošković zadobio kobni udarac'' - kaže izvor lista.

Prema jednoj verziji, žrtva je nasrnula na Tarlanovića mačetom, pa je ovaj morao da se brani. Prema drugoj, Bošković ga je pozvao da izađe iz kafića da mu nešto kaže, a ovaj ga je udario na vratima i oborio na zemlju. Nesreća je bila što je Bošković udario glavom o beton i iskrvario na licu mjesta.

Marko Tarlanović, kome je juče određen pritvor, od tužioca nije skrivao detalje svađe. I očevici, kao i on, u svom prvom iskazu tvrdili su da u ruci nije imao nikakav predmet, već da je Boškovića udario pesnicom ili šakom.

Ko će osvojiti finale Lige šampiona?