Zvijezde Sea Dance festivala oduševila publika i “scenografija od milion dolara”

Peti, jubilarni Sea Dance festival ispunio je sva očekivanja, a po reakcijama posjetilaca i izvođača ovo je bilo najbolje festivalsko izdanje do sada. Nova atraktivna lokacija, tirkizna plaža Buljarica, eksplozivan line up i veliki produkcijski iskorak učinili su da se i nakon skoro mjesec dana nijesu sumirali svi utisci. 

Objavljeno: 25. 09. 2018 - 11:31

Društvene mreže bruje od objava po kojima je jasno da su  samo pozitivne emocije vladale festivalskim prostorom.  

Skoro 50.000 ljudi prošlo je kroz festivalske kapije tokom tri festivalska dana, a na pet bina nastupilo je više od 70 vrhunskih muzičara! Mnogi od njih nijesu odoljeli da ne podijele sa svojim pratiocima na društvenim mrežama oduševljenje Sea Dance-om i prelijepom jadranskom obalom. 

Uz kolosalan scenski nastup apsolutnog lidera svjetske elektronske scene Paul Kalkbrennera spuštena je zavjesa na ovogodišnji Sea Dance, a kada su se slegli utisci slavni Njemac je fotografiju sa plaže podijelio sa svojim fanovima, zahvalivši se na dobrom gostoprimstvu, i sjajnoj atmosferi i energiji.  Poseban utisak na njega je ostavila predivna budvanska obala i Jadransko more, a nije štedio riječi hvale ni za Sveti Stefan, kojim je oduševljen.

Fotografijam sa nastupa na Sea Dance-u, Paul je najavio nastavak evropske "Parts of Life" turneje.  

Jednu od najluđih žurki i najupečatljivijih nastupa koji se i danas prepričava priredili su kraljevi festivalske dance scene i jedan od najuspješnijih DJ dua u istoriji elektronske muzike Dimitri Vegas & Like Mike. Scene sa njihovog nastupa najbolji su pokazatelj koliko je grčko-belgijski duo uživao sa dobro motivisanom publikom, pa nijesu mogli da sakriju svoje emocije.

- Vi ste jedna od najluđih publika koju smo imali, nevjerovatni ste -  poručili su tokom furioznog nastupa Dimitri Vegas & Like Mike, a na svojim društvenim mrežama i podijelili atmosferu koja je vladala na festivalu. 

Na festivalu se kao svoj na svome osjećao jedan od najvećih svjetskih muzičkih producenata legendarni Nile Rodgers, koji je sa svojim bendom The Chic otvorio jubularni Sea Dance. Prije nego je i kročio na glavnu binu, veliki Nile je sa medijima podijelio radost zbog koncerta na najboljem festivalu na moru.

“Živimo za ovo, bilo da sviramo na plaži ili na vrhu planine, uvijek je fantastično, a žurka neponovljiva”, kazao je slavni muzičar, a tokom nastupa obratio se publici: “Toliko smo srećni što smo ovdje s vama večeras, a ja imam najbolji posao na svijetu"!

Sea Dance festival budi posebne emocije kada je u pitanju  belgijski hitmejker Lost Frequencies koji je za budvanski festival istakao da je njegov "omiljeni i najbolji festival na svijetu!". Kadrovi nastupa sa festivala su se našli u njegovom najnovijem spotu "Like I Love You".

Prije Paula Kalkbrennera, binu je zauzela indie-rok zvijezda Alice Merton koja je na krilima energične publike i uz horsko pjevanje eliminisala osjećaj nakon što je na aerodromu čula da joj je izgubljen kofer.  "Izgubili smo sav prtljag i dio naše opreme, ali vi, ljudi, ste dokazali da je vrijedjelo", ponosno je objavila na svojim društvenim mrežama mlada, svjetska zvijezda.

Ljubav je sa No Sleep bine publici i organizatorima poslala i jedna od vodićih zvijezda svjetske elektronske scene Nina Kraviz koju ni ukupno 12 sati u kolima uz još 5 na dva aerodroma, i svega par sati sna na kraju, nisu zaustavili u namjeri da napravi show za pamćenje tik uz more.
 
"Ovo je moj prvi boravak u vašoj prelijepoj zemlji. Poslije svih nevolja u putu, fenomenalan je osjećaj kada shvatiš da si uspio i da nastupaš na fantastičnoj lokaciji pred ovako sjajnom publikom. Hvala, Crna Goro",  istakla je Nina.

Zavjesa na ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala spuštena je na No Sleep bini, gdje je ovogodišnje finale iznio furiozni tehno heroj Dax J, poznat po završnim nastupima na najvećim muzičkim događajima. Prvi zraci sunca i puna plaža inspirisali su tehno maga da podijeli sa svojim fanovima najljepše riječi na račun ovogodišnjeg Sea Dance-a.
"Nastupio sam u završnici Sea Dance festivala u Crnoj Gori! Lokacija je nevjerovatna! Hvala svima koji su bili tu", napisao je Dax J na svojim društvenim mrežama.

Oduševljenje nijesu krile ni brojne regionalne zvijezde, kao i domaće snage.  "More i scenografija od milion dolara... To je ono što čini Sea Dance posebnim”, kazao je Bajaga.