Konataru pritvor od 72 sata

  Aleksandru Konataru (28) koji se sumnjiči da je prije sedam godina ubio košarkaša Ljuba Jovanovića na Cetinju nakn saslušanja određen je večeras pritvor od 72 sata, saznaje Portal Analitika.

Objavljeno: 25. 09. 2018 - 19:57

Nikola Vuletić (34) koji je osumnjičen za saizvršilaštvo nije dostupan crnogorskim organima, rekao je ranije danas rukovodilac Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta Aleksandar Bošković na konferenciji za novinare.

On se sumnjiči da je držao stražu dok je Konatar ušao u kladionicu, ispalio smrtonosne hice u Jovanovića i pobjegao.

Policija ima operativna saznanja gdje se nalazi Vuletić u inostranstvu, ali zbog dalje istrage ne mogu saopštiti detalje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Konatar je imao kriminalni dosije i prije ubistva Jovanovića.

Zločin se dogodio prije više od sedam godina, u kladionici "Lutrije" u centru Cetinja.Maskirani pljačkaš sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci upao je tada u kladionicu u kojoj je bilo prisutno nekoliko gostiju i osoblje.

Iz neutvrđenih razloga pištolj je opalio, metak je rikošetirao i pogodio Jovanovića u grudi, koji je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo.

Jovanović je rođen 27. juna 1987. u Podgorici. Kao dijete igrao je u "Budućnosti", potom u "Lovćenu" i niz drugih timova u okruženju.

Posljednju sezonu proveo je u grčkom KAOD-u i izborio plasman u prvu ligu.

Na Cetinju je tada bio u okviru priprema B reprezentacije, koja se spremala za odlazak na turnir u Kinu.