Brnabić: Liječenje djece SMS-om najbolje plasirana kritika protiv vlasti

Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da glumac Sergej Trifunović, osnivač fondacije "Podrži život", nije na udaru u javnosti zato što je opoziciono nastrojen.

Objavljeno: 12. 10. 2018 - 15:24

Pravo pitanje je zašto je Trifunović liječenje djece prebacio na polje političke borbe, odnosno zašto nije ostao u sferi filantropskog rada koji isključuje politiku u bilo kom domenu, rekla je Brnabićeva za list Nedeljnik.

sergej-trifunovic

Liječenje djece SMS-om u inostranstvu krajnje je politički zloupotrijebljena i najbolje plasirana kritika protiv vlasti, kaže Brnabićeva i ističe da je kritike ne sprječavaju da cijeni nečiji umjetnički rad, kao što je to slučaj sa glumcem Nikolom Kojom. 

On je, ističe, nevjerovatan glumac i neće promijeniti stav o njemu kao umjetniku bez obzira na to koliko on kritikovao Vučića i vlast. 

"Ali, kada Kojo u tvitu napiše 'Sve, sve, ali nikad vam neću oprostiti liječenje djece SMS-om, ja onda pomislim 'čovječe, koliko mi iz vlade nismo uspjeli da objasnimo ljudima šta smo uradili'. A prije 2014. taj institucionalni mehanizam liječenja djece nije ni postojao", objasnila je premijerka Srbije. 

Kaže i da je dramska spisateljica Biljana Srbljanović intelektualac kojeg posebno cijeni, jer kritikuje vladu, ali je spremna i da pomogne, i dodaje da bi Srbija bila bolje društvo kada bi imala više tako hrabrih ljudi. 

Brbabićeva je rekla da je Biljana Srbljanović, iako glasno kritikuje većinu stvari koje radi aktuelna vlada, odmah pristala da volonterski pomogne iz svog sektora u Savjetu za kreativne industrije, zauzvrat ne tražeći ništa osim da nastavi da kritikuje vlast kada misli da je to potrebno. 

"Kada bismo imali više tako hrabrih ljudi bili bismo drugačije i bolje društvo", kaže premijerka. 

Dodaje da poštuje i Ivana Vejvodu, kojeg bi voljela da vidi u svom timu, jer je njegova kritika konstruktivna. 

"Jer će vam uvijek reći šta možete bolje da uradite. I biće srećan ako Srbija napreduje, što nam nedostaje u raspravi vlasti i opozicije, koja funkcioniše po principu 'što gore, to bolje', kaže Brnabićeva.

 

Ko će biti na tronu?