Tumbaković: Došli smo da igramo poslije traume u meču sa Srbijom

Crna Gora ne odustaje od mjesta u vrhu grupe u Ligi nacija.

Objavljeno: 13. 10. 2018 - 19:14

Selektor Ljubiša Tumbaković najavio je da će njegov tim pokušati da se vrati nakon poraza od Srbije prije dvije večeri pod Goricom.

“Ništa ne moramo, ali mnogo želimo. Tu je razlika, jer kada kažemo da nešto moramo onda uslovno stavimo igračima omču oko vrata i time se smanji njihov učinak. Došli smo da igramo utakmicu poslije jedne traume kroz utakmicu sa Srbijom kod kuće… Pokušaćemo ovdje da napravimo rezultat koji je kompenzacija za taj prethodni rezultat da bi ostali u mogućnosti da se kroz utakmice koje igramo u novembru približimo vrhu”, rekao je selektor našeg tima večeras u Viljnusu.

Stručni štab dobro je analizirao sljedećeg rivala naše reprezentacije.

“Imali smo video analizu utakmica Litvanije protiv nas u Podgorici i protiv Rumunije. Ne oslanjamo se samo na video analize, već i na diretno gledanje utakmica od strane naših ljudi koji su uživo gledali utakmice sa Srbijom i Ruunijom. Na utakmici sa Rumunijom, kada se poredi sa duelom iz Podgorice, imali su četiri nova igrača. Kod njih su se svi igrači mijenjali tako da ne bih mogao da kažem za bilo koga od njih da su to strandardni igači”, dodao je selektor „sokola“.

Bez obzira na slabe rezultate u dosadašnjem toku Lige nacija, Tumbaković je siguran da će domaća selekcija imati veliki motiv.

“Litvanija vjerovatno traži neke bodove kako bi Ligu nacija završili na neki bolji način. Nakon ove utakmice igraju dva teška meča na strani, protiv Rumunije i Srbije. Vjerovatno će da unaprijede igru, da pokušaju da igraju ofanzivnije jer nemaju šta da izgube. Mislim da su u stvaranju neke igre i ono što su pokazali u Podgorici, ali i kada smo ih skautirali u drugim utakmicama, jeste disciplina u igri. Pokušavaju da naprave igru i da kroz igru dođu do protivničkog gola. Ono što je na nekim utakmicama ostavilo utisak na mene jeste to što su iz kontre i polu-kontre imali šanse da naprave rezultat”, zaključio je Tumbaković.

Adam Marušić je poručio da je Crna Gora došla po pobjedu.

“Već smo zaboravili prethodni duel. Kada se izgubi utakmica morate da idete dalje, mi smo to uradili i razmišljamo o utakmici koju igramo sjutra. Došli smo ovdje nakon poraza u duelu sa reprezentcijom Srbije, pokušaćemo da pobijedimo i ostanemo u trci za prvo mjesto. Sve ekipe koje su igrale ovdje, Rumunija i Srbija, nisu lako pobijedile ovdje. Imaju neke svoje kvalitete a i nije nimalo lako igrati na vještačkoj podlozi. Međutim, moramo da se prilagodimo, što prije adaptiramo i pokušamo da ostvarimo svoj cilj”, rekao je Marušić.

Litvanija i Crna Gora igraće sjutra od 20.45.