Policajci tukli Bjelopoljca: Ne smiješ nikome ovo prijaviti, noge ćemo ti polomiti

Disciplinski tužilac pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijajaca P.M. i M.LJ. zato što su se dana 01.04.2018. godine, van službe, pretukli Bjelopoljca K.D. Oni su tom prilikom verbalno uputili najstrašnije prijetnje oštećenom Bjelopoljcu.

Objavljeno: 15. 10. 2018 - 10:47

Naime, kako se navodi u obrazloženje, policajci su se ponašali suprotno Kodeksu policijske etike, na način što su nanijeli više tjelesnih povreda oštećenom K.D. iz Bijelog Polja, zaposlenom u lokalu ,,Negro“ koji se nalazi u sklopu aerodroma Tivat, s ciljem iznuđivanja priznanja da je krao novac i druge stvari iz tog lokala.

“Na način što je policijski službenik M.P. u vremenskom periodu od 10:17 časova do 10:20 časova u magacinu lokala ,,Negro“ fizički i psihički napao oštećenog K.D., udaravši ga nogama i zatvorenim šakama u predjelu glave i tijela, nakon čega je izašao iz magacina, a zatim se ponovo vratio u magacin u 10:32 časova, gdje je nastavio da udara oštećenog rukama i nogama po glavi i tijelu, prijeteći mu rasklopljenim nožem i zastrašivajući ga verbalno, upućujući mu riječi prijetnje ,,Priznaj da si krao po lokalu, hoćeš li sada da ti otkinem prst“, sve do 10:38 časova, a nakon toga je oštećenog K., službenim vozilom marke ,,Toyota Runner“ registarskih oznaka PG ** *** koje mu je dato na korišćenje, odvezao do iznajmljenog stana u kojem oštećeni inače boravi, a koji se nalazi u sklopu objekta ,,Bowling“ centra, tj. kuglane u mjestu Radanovići (Opština Kotor) i zajedno sa njim ušao u stan, a zatim vršio pretresanje njegovog stana u cilju pronalaska prethodno ukradenih stvari iz lokala ,,Negro“, piše u obrazloženju.

Međutim, kako tražene stvari nije pronašao, policijski službenik P.M. je nastavio da udara oštećenog K. nogama i zatvorenim šakama u predjelu glave i tijela, prijeteći da će mu odsjeći prste, pa je u jednom trenutku stavio oštećenom šaku na sto, a potom ga oštricom, tj. vrhom noža udario u gornji dio desne šake, nanoseći mu tjelesne povrede.

“Kojom prilikom mu upućuje prijeteće riječi ,,Ovo ti je da se opametiš, vidi..,prijavi me.., a sjutra ćeš doći na posao“, i izašao iz stana. A zatim se nakon kraćeg vremena ponovo u stan vratio zajedno sa M.Lj. gdje obojica nastavljaju da udaraju oštećenog K.D. rukama i nogama po glavi i tijelu, prijeteći mu riječima ,,Priznaj da si krao, koliko hiljada si ukrao ljetos“, nakon čega je policijski službenik M. uzeo peglu upućujući mu riječi prijetnje ,,Hoćeš li da ti izgorim facu, ako ne priznaš“, što je trajalo 10-15 minuta, nakon čega su policijski službenici odlazeći oštećenom zaprijetili riječima ,,Ne smješ nikome ovo prijaviti, niti reći, niti smiješ otići za Bijelo Polje, naći ćemo te, obije ćemo ti noge polomiti“, a nakon toga su izašli iz stana, čime su počinili težu povredu službene dužnosti “, navodi se u obrazloženju.