Vukotić ponudio jemstvo od 50.000 eura

Jovan Vukotić, koji slovi za šefa škaljarskog klana, nudio je beogradskom sudu jemstvo od 50.000 eura, a tužilaštvu sporazum o priznanju krivice kojim bi bio osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, pišu, beogradski mediji

Objavljeno: 15. 10. 2018 - 12:08

Vođa škaljarskog klana, uhapšen je početkom septembra u Antaliji kada je kod njega pronađen makedonski pasoš, na ime Georgije Andonov. Ubrzo potom, turske vlasti protjerale su ga u Srbiju, a Vukotić je u Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan 12. septembra.

Kako prenose beogradski mediji, Vukotić je više od dva sata iznosio svoju odbranu, često izražavajući negodovanje što se obreo u Srbiji, jer kako je rekao “pasoš nije koristio u njoj”.

"Vukotić je rekao da je bio u Turskoj sa svojom, kako je rekao, vanbračnom partnerkom Dejanom Živković. Prema njegovim riječima, u trenutku privođenja bio je sam, a turska policija uhvatila ga je dok je bio u automobilu", priča izvor upoznat sa slučajem.

Na saslušanju je priznao da je falsifikovao putnu ispravu, a kako je objasnio, to je bilo zato što se nalazio na plavoj potjernici Crne Gore.

"On je ispričao kako je često na putovanjima imao probleme na aerodromima. Da su njega i Dejanu često znali da zaustavljaju, obavljaju dodatne pretrese koji su trajali po više sati. Kako je rekao, njih je to dosta uzrujavalo, te je, kako bi to izbegao, napravio novi pasoš", navodi izvor Kurira