Demokrate: Marija Bernard ispunjava sve Zakonom propisane uslove za funkciju

“Gospođa Marija Bernard ispunjava sve Zakonom propisane uslove za funkciju koju obavlja, što je potvrđeno i inspekcijskim pregledom izvršenim od strane Inspektorke rada u Upravi za inspekcijske poslove, kojim je zaključeno da gospođa Bernard ispunjava sve uslove predviđene Statutom i Zakonom”, reagovale su Demokrate na saopštenje DPS-a da je nezakonit izbor Marije Bernard potvrdila presuda Osnovnog suda.

Objavljeno: 16. 10. 2018 - 20:40

Demokrate su dostavile zapisnik br. 0204/1 od 20.12.2017. javnosti na uvid.

zapisnik-upravne-inspekcije-001

“Konačne i pravosnažne presude suda će poštovati sve opštinske institucije, pa tako i u ovom slučaju, nakon što se donese pravosnažna i konačna presuda”, saopštili su iz Demokrata.

O tome ko je i na koji način uništavao i ponižavao institucije kulture u Kotoru najbolje govori program Kulturnog centra "Nikola Đurković" u prethodnim godinama, tvrde oni.

“Gospodo iz DPS-a, od Centra ste napravili ruinu, od institucije skrovište za bivše direktore, bez sistematizacije. Neće vam Kotor zaboraviti cenzurisanu “Karampanu”, a mi ćemo vas uvijek podsjećati na to da vam je najznačajniji program predstavljalo gostovanje Spasoja Vlajića, vješca i prevaranta. Kada ove godine nije mogao da priđe institucijama u Kotoru, uz pomoć vaših bivših savjetnika, a sada pomagača ste mu organizovali opskurna gostovanja. O tome koliko vam je stalo do kulture u Kotoru vidjeli smo prošle godine kada ste htjeli da ugasite Festival klapa, Festival pozorišta za djecu i Don Brankove dane muzike”, dodali su.

Pitaju se i da li su direktori državnih institucija u Kotoru postavljeni u skladu sa zakonom i pravilima.

zapisnik-2

“Da li je informatičar pravi izbor za direktora Resornog centra za sluh i govor ,,Dr Peruta Ivanović”? Da li Srđan Dragomanović ispunjava uslove i da li je, u skladu sa zakonom, dostojan da obavlja funkciju direktora Doma starih ,,Grabovac” u Risnu? Da li je normalno da za direktora Doma starih postavite bivšeg menadžera opštine kojem se sudi zbog ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Opštine i protiv kojeg je Opština podnijela tužbu zbog otuđenja  imovine? Ko su kumovi gospodina Dragomanovića? Ne morate nam odgovarati, uputićemo pitanja Upravnoj inspekciji. Nadamo se da će reagovati brzo kao po vašim prijavama i da drugarstvo ministarke Pribilović i vašeg lokalnog šefa Aprcovića neće uticati na ova pitanja”, navode Demokrate u saopštenju.

 “Četvrto, i posljednje za ovo javljanje, kako se ne sramite da bilo šta pričate i pišete kada znate šta ste radili? Recite nam kako je moguće da vaš funkcioner, kao predsjednik odbora direktora ,,Lovanja" d.o.o. Kotor imenuje sebe samoga za Izvršnog direktora tog preduzeća uz platu od preko 1 500 eura? Dokument dostavljamo svima na uvid, kao prilog istoriji zloupotreba.

 Gospodo iz DPS-a, držite se. Radi javnog diskursa i zbog spremnosti da radimo za dobro i budućnost grada, nijesmo htjeli da od svega što smo zatekli i o čemu smo obavijestili nadležne organe pravimo pompu. Izgleda da je došlo i to vrijeme. Nastaviće se”, zaključile su Demokrate.