Amfilohije: Đukanović postao igračka u rukama NATO

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije kazao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u borbi protiv "ruskog imperijalizma" postao "igračka u rukama zapadnoevropske, američke imperije i bloka NATO".

Objavljeno: 17. 10. 2018 - 11:32

 “Gospodin Đukanović je u borbi protiv "ruskog imperijalizma" postao igračka u rukama zapadnoevropske, američke imperije i bloka NATO – onih koji su bombardovali Crnu Goru, Srbiju i Kosovo, koje je bilo dio Crne Gora kad je ona bila nezavisna kraljevina. A sad je Đukanović priznao Kosovo, a Rusi su pokušali da spase jedinstvo našeg naroda i države. Nažalost, tada Rusijom nije vladao onaj, koji vlada danas, već njegov prethodnik, koji to nije razumio. Zato ja ne znam na šta Đukanović misli kad govori o "imperijalizmu"", kazao je Amfilohije. za ruski "Prvi kanal" .

 

On je dodao da nije bilo te "imperijalne Rusije", ne bi bilo ni Crne Gore. “Ni 1878. godine, ni kasnije. Ruski car Nikolaj II spasio je Srbiju i Crnu Goru 1915. i 1916. godine, kad je Crna Gora bila primorana da kapitulira, a kralj Petar je sa cijelom srpskom vojskom odstupao preko Kosova do albanskog primorja", rekao je Amfilohije”, objavljeno je na sajtu mitropolija.com

Dodao je da se Crna Gora "od 1700. godine do danas stvarala naporima Rusije" te da se “nikakva imperijalistička Rusija ovamo ne miješa””.