Mandić i Knežević u rezidenciji patrijaha Kirila

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, na poziv ruske pravoslavne crkve, danas su bili počasni gosti na svečanosti kojom je ova crkva obilježavala važan datum u istoriji njenog izdavaštva.

Objavljeno: 17. 10. 2018 - 14:43

Kako je saopšteno iz DF-a, u rezidenciji Patrijarha Moskovskog i cijele Rusije Kirila, mitropolit Arsenije im je poželio dobrodošlicu i pohvalio dosadašnju iskazanu hrabrost u odbrani pravoslavne crkve i svoga naroda, posebno ističući da u ovim teškim i smutnim vremenima treba biti jak i istrajan u njegovanju hrišćanskih vrlina.

“Mandić i Knežević su domaćina upoznali sa problemima sa kojima je suočen naš narod u Crnoj Gori i opasnostima koje su se nadvile nad vjerujući ljudima. Tokom razgovora sa visokopreosvećenim Mitropolitom Arsenijem, najbližim saradnikom patrijarha Kirila, oni su predstavili djelove programskog dokumenta vezanog za odnos DF-a prema pravoslavnoj crkvi”, saopšteno je iz DF-a.

Kako su dodali, Mandić i Knežević su predstavili programski dokument kojeg čini skup rješenja za probleme koji postoje u Crnoj Gori, regionu Balkana, kao i njihovo viđenje budućih odnosa Crne Gore i Rusije.

Na posebnom sastanku u Danilovskom Manastiru, vladika Šalimov, čuvar najveće ruske svetinje, ikone Svete Bogorodice Kazanjske, blagoslovio je Mandića i Kneževića.

Poželio im je da im Bog da snage da izdrže sve nedaće koje su ih zadesile, kako njih dvojicu, tako i sve one vjerujuće ljude koje predstavljaju.

“Svako žrtvovanje u odbrani pravoslavne vjere i svoga naroda nije uzaludno, nego na spas kako onoga koji se žrtvuje tako i njegovih bližnjih”, istakao je Šalimov.