" /> " />

Tužilaštvo optužilo medicinsku sestru zbog zamjene beba

Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi, u slučaju zamjene beba u Kliničkom centru Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz ODT-a.

Objavljeno: 18. 10. 2018 - 08:25

- U predmetu je završen izviđaj. Protiv Ž.R.I. Osnovno državno tužilaštvo je podnijelo Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi - saopšteno je našem portalu iz tužilaštva.

Podsjetimo, medicinska sestra, protiv koje je Klinički centar Crne Gore podnio krivičnu prijavu da je namjerno izvršila zamjenu beba, u disciplinskom postupku pred tom ustanovom proglašena je odgovornom i prije mjesec dana izrečena joj je maksimalna novčana kazna - umanjenje plate u naredna tri mjeseca.

Takođe, ona je aneksom ugovora raspoređena na druge radne poslove i zadatke prema njenoj stručnoj spremi, kazali su iz KCCG.

Nakon što je pomenuti slučaj otkriven dužnosti je razriješen tadašnji direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislav Miketić