Profesor FPN se sumnjiči za pranje novca, Janković neće da komentariše

Belgijska policija sumnjiči Uglješu Jankovića, profesora na Fakultetu političkih nauka i njogovu majku da su umiješani u pranje novca zarađenog namještanjem utakmica i spornim fudbalskim transferima. To je za Portal Analitika potvrdio pravni zastupnik porodice Janković - advokat Velibor Marković. Profesor Janković za naš portal danas nije htio da komentariše istragu. 

Objavljeno: 18. 10. 2018 - 12:50

U Specijalnom državnom tužilaštvu su za naš portal potvrdili da je Janković saslušan u toj instituciji i da je formiran  predmet povodom zamolnice Belgije za pružanje međunarodne pravne pomoći. Mediji tvrde i da su mu računi blokirani.

"U  ovom predmetu se preduzimaju istražne radnje", dodali su.

Janković je profesor na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.

Njegov brat Uroš Janković - fudbalski menadžer, uhapšen je nedavno u Beogradu, takođe po nalogu belgijskih vlasti i zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja je prala novac.

Belgijska policija je pokrenula akciju “Čista ruka”, koja je uperena protiv funkcionera, menadžera i svih ljudi iz svijeta fudbala, koji su učestvovali u malverzacijama i namještanjima mečeva u toj zemlji, a Janković je među osumnjičenima za protivzakonite radnje.

Marković tvrdi da je Janković negirao bilo kakvo učešće u izvršenju tog krivičnog djela i da je odbacio sve navode belgijskih organa.

Informaciju da se Janković sumnjiči za pranje novca prije dva dana je objavio portal Borba.

Blic: Janković prao novac za Meteju Kežmana?

Belgijske vlasti sumnjaju da je fudbalski menadžer Uroš Janković prao novac za Mateju Kežmana, nekadašnjeg fudbalera reprezentacije Jugoslavije i Partizana, piše “Blic”.

Jankovići i Kežmani navodno su u rodbinskim vezama.