Ministarstvo pravde: Ratko Drašković mora u zatvor

Ministarstvo pravde nije prihvatilo da bokseru Ratku Draškoviću četvrti put produži prekid izdržavanja zatvorske kazne, smatrajući da je za više od pet mjeseci, koliko mu je bio dozvoljen prekid zatvorske kazne, mogao da izvrši obaveze koje je naveo kao razlog za prekid izvršenja kazne zatvora.

Objavljeno: 18. 10. 2018 - 16:48

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo pravde je uvažilo zahtjeve osuđenog za prekid izvršenja zatvorske kazne i tri puta za produženje prekida, koje je obrazlagao zdravstvenim problemima i višestrukim odlaganjem sportskog događaja na kojem je planirano njegovo učešće, usljed čega mu je prekid sa produženjima trajao duplo duže od preostalog dijela kazne.

Poslednji put mu je odobreno produženje prekida izvršenja zatvorske kazne jer je u zahtjevu naveo da je krajnji rok odbrane titule dan 13.10.2018. godine.

Drašković je još 2015. godine osuđen na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 180 časova, koju mu je sud zbog neizvršavanja zamijenio kaznom zatvora u trajanju od 3 mjeseca. Na poziv za izvršenje zatvorske kazne nije se javio, već je 23.03.2018. godine u skladu sa zakonom priveden sa slobode i upućen na izdržavanje kazne u skladu sa zakonom, dodaje se u saopštenju.