Džikić: Izgubili smo - idemo dalje, moramo naučiti kako da zatvorimo meč

Napor jeste veliki svima ali smo u sva tri poraza bili blizu. Moramo naučiti kako da zatvorimo utakmicu - smatra trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Objavljeno: 18. 10. 2018 - 22:34

Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija, kazao je nakon meča da nisu uspjeli da zatvore utakmicu a da je to iskoristio njihov protivnik - Makabi.

''Bili smo 30 minuta u igri. Izgubili smo i idemo dalje. Napor jeste veliki kako igračima tako i trenerima i navijačima. Odigrali smo četvrtu utakmicu u sedam dana ali šta se tu sad može. Bili smo blizu i sada i u prethodne dvije utakmice Eurolige. Moramo da naučimo da završimo utakmicu'', kazao je Džikić.

Uprkos porazima, strateg Budućnost Volija smatra da ekipa napreduje.

''Napreduje, ali gubimo a to nije lako. Bacamo se na glavu, tučemo se, bacamo se na tribine. Zamjerali su to ali više to ne rade, a Makabi je po mom skromnom mišljenju veliki tim'', kazao je Džikić. On je dodao da nema komentar kada je suđenje u pitanju i prokomentarisao da je Budućnost nova ovdje a naši protivnici nisu.

Džikić je dodao da je tek pred utakmicu saznao da Ivanović ne može da igra.

''Ne znam šta je sa njim ali nije prisutan samo kod njega problem. Omić, Kraft, Ilić, oni takođe imaju stomačni virus. Ivanović je izbacio svu tečnost iz sebe i jednostavno nije mogao. Takođe ima problem i sa koljenom ali to tek treba da se ispita i nadam se da neće biti ništa loše. Definitivno neće igrati igrači koji ne mogu, ja ih gazim, vrijeđam, nisam prijatan ali ih i štitim'', kazao je Džikić.