Podgoričanin pao zbog krađe u Budvi

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva sinoć su rasvijetlili razbojništvo 15 minuta nakon što je ovo krivično djelo prijavljeno policiji. 

Objavljeno: 19. 10. 2018 - 14:52

Kod osumnjičenog je pronađen novac koji je, kako se sumnja, otuđen prilikom ovog razbojništva a radi se o sumi od preko 1.400 eura. Kriminalistička obrada koja je sprovedena uputila je na sumnju da je ovo lice, osumnjičeno za razbojništvo, noć ranije počinilo i krađu.

Naime, sinoć oko 22,30 časova u objektu marketa „Idea“ u Ulici Jadranski put u Budvi  počinjeno je razbojništvo. Policijski službenici CB Budva su, odmah po prijavi događaja, izvršili blokadu i u jako kratkom roku, za oko 15 minuta od prijave, identifkovali, pronašli i lišili slobode osumnjičeno lice, B.V. (25) iz Podgorice.

Sumnja se da je B.V. počinio razbojništvo na način što je upotrebom fizičke snage i uz prijetnju nožem od radnice marketa otuđio fioku od fiskalne kase u kojoj se nalazilo 1.423,25 eura, nakon čega se dao u bjekstvo.

Novac je pronađen kod osumnjičenog i biće vraćen vlasniku marketa, a kod njega je pronađen i oduzet i nož kojim je, kako se sumnja, prijetio radnici prilikom izvršenja navedenog razbojništva.

Kriminalistička obrada koja je potom sprovedena uputila je na sumnju da je B.V, noć ranije, dakle preksinoć, počinio krađu u objektu sportske kladionice „Meridijan“ u Ulici Žrtava fašizma u Budvi i to na način što je ušao u objekat u namjeri da otuđi novac, te iskoristio to što je radnica bila u drugoj prostoriji i iz ladice prisvojio 150 eura pazara nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

Osumnjičeni je danas, zbog osnovane sumnje da je počinio ova dva krivična djela, uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.