Mandić i Knežević u Rusiji: Vartolomej direktno udario na temelje pravoslavlja

Lideri DF- a Andrija Mandić i Milan Knežević tokom radne posjete Rusiji su razgovarali sa Aleksejem Žuravljovim liderom partije Rodina i članom Predsjedništva Svenarodnog fronta vodeće političke snage čiji je lider Vladimir Putin, saopštili su iz Demokratskg fronta.

Objavljeno: 19. 10. 2018 - 17:29

"Mandić i Knežević su, posebno istakli aktivnosti NSD-a  i DNP- a  u vezi prikupljanja potpisa za povlačenje odluke o priznanju Kosova i obilježavanju stogodišnjice ujedinjenja. Lideri DF- a su svog domaćina upoznali sa programskom platformom o neophodnosti razvijanja strateške saradnje kako sa Svenarodnim frontom tako i sa drugim političkim subjektima i organizacijama koje baštine one ideološke vrijednost koje su između ostalog zasnovane i na razvoju najboljih odnosa sa Rusijom", kazali su iz DF-a.

Saopšteno je da je tokom razgovora posebno istaknuta zabrinutost zbog "nezakanonske i politički motivisane odluke Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja kojom je priznajući nezavisnost tzv. ukrajinske crkve direktno udario na temelje pravoslavlja u svijetu."

"Mandić i Knežević su iskazali potpunu podršku aktivnostima na očuvanju kanonskog jedinstva Ruske crkve a samim  tim i Srpske pravoslavne crkve, odnosno njihovih jurisdikcija na prostoru Ukrajine i Crne Gore“, navodi se u saopštenju.