Bulatović: Ako pružimo maksimum pobjeda je moguća protiv Meca

Rukometašice Budućnosti u subotu putuju za Mec, gdje će u nedjelju od 17 sati igrati meč trećeg kola Lige šampiona.

Objavljeno: 19. 10. 2018 - 19:41

Na gostovanju odličnom francuskom timu koji je bio rival u grupnoj fazi i prošle sezone, ”plave” žele da poprave utisak iz Larvika i vrate se na pobjednički put. U taboru našeg tima respektuju Mec koji je u krugu favorita za plasman na finalni turnir u Budimpešti, ali vjeruju da su izvukle pouke iz poraza u Larviku i da mogu do pobjede.

“Mec je jaka ekipa i bez sumnje najteži protivnik u grupi. Budućnost je prošle sezone odigrala dva odličan meča protiv francuskog tima i to treba da bude putokaz i za ovu sezonu. Najvažnija je kao i uvijek naša odbrane iz koje treba da vučemo kontru i polukontru. Nadam se da uz dobar pristup, mnogo bolji nego što je bio protiv Larvika, možemo da im pariramo i vjerujem dođemo do pobjede”, kazala je bek Anđela Bulatović na brifingu sa medijima koji je održan u Sportskom centru ”Morača”.

U duelu protiv Larvika u prethodnom kolu, izabranice Dragana Adžića nijesu bile na očekivanom nivou. Norveški tim znao je da kazni propuste u igri u oba pravca i dođe do prve pobjede u elitnom takmičenju. U Mecu je prilika za popravni i povratak na pobjednički put.

“Analizirali smo duel u Larviku i sigurna sam da ćemo u Mecu imati mnogo manje grešaka. Želimo da pružimo maksimum i vjerujem da će to donijeti pozitivan rezultat. Mec ima odličnu ekipu, promijenile su sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali igraju na vrhunskom nivou i naročito je to slučaj pred njihovim navijačima. Moramo da zaustavimo njihove bekove i krila kako bi ostvarili cilj”, kazala je Bulatović.

Biće do 13. međusobni duel crnogorskog i francuskog tima, a Budućnost je bila mnogo uspješnija u dosadašnjim međusobnim duelima.

”Plave” su upisale devet pobjeda, dok je Mec slavio u tri međusobna duela. U Francuskoj je odigrano šest međusobnih duela i oba tima upisala su po tri pobjede.

Dva tima bili su rivali u grupnoj fazi i prošle sezone i pobjede su upisali domaćini – Mec je slavio 27:23 krajem oktobra prošle godine, dok je Budućnost trijumfovala u ”Morači” (23:18) početkom novembra.