Brnabićeva kontaktirala Gugl, problem tehnički

Kabinet predsjednice Vlade Srbije oglasio se povodom informacija da je kompanija Gugl (Google) stavila Srbiju na "crnu listu".

Objavljeno: 19. 10. 2018 - 20:17

Kabinet je saopštio da su iz te firme dobijena "čvrsta uvjeravanja" da je riječ o "tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu".

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Gugl u Sjedinjenim Američkim Državama. 

"Predsjednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, cijelog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Gugl od kojih su dobili čvrsta uvjeravanja da je riječ o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", stoji u saopštenju. 

Iz kabineta predsjednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rješenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uvjerenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Gugl. 

Upućen je apel da se važne informacije najprije provjere jer kako se navodi, "objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, povjerenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici". 

Portal Vajs (Vice) prenio je ranije da je kompanija Gugl stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Gugl usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.