Novi servisi u ponudi m:tela (VIDEO)

Kompanija M:tel ponudila je korisnicima novi televizijski servis pod nazivom Move, koji omogućava vraćanje kanala sedam dana unazad, njihovo snimanje i presnimavanje.

Objavljeno: 08. 11. 2018 - 12:59

Izvršni direktor kompanije Vladimir Lučić kazao je da novi digitalni interfejs sa korisnikom pod nazivom Move znači iskorak u vrijeme, ali i prošlost.

„Moći ćete da vraćate unazad sedam dana kanale, snimate i presnimavate ih. Bitno je da će oni korisnici koji budu željeli da uzmu taj servis, moći da imaju benefite digitalne tehnologije, kao i da gledaju filmove na video demand“, rekao je Lučić na konferenciji za novinare.

vladimirlucicOn je kazao i da poznavaoci njihove TV ponude znaju da je M:tel ekskluzivni distributer kanala Star koji ima brendirane serije.

„Od 15. novembra puštamo u rad kanal Superstar, koji će biti najbolja kombinacija stranih najnovijih filmova i serija sa kombinacijom domaćih serija“, najavio je Lučić.

On je rekao i da će do 15. decembra pustiti i satelitsku televiziju, što je bitno za korisnike nekih ruralnih ili primorskih područja.

„Do sada je to naša konkurencija imala kroz ponudu njihove antene. Odlučili smo da se uključimo u tu komercijalnu trku, a naš partner će biti Astra, najveći svjetski lider u distribuciji satelitske televizije“, naveo je Lučić.

milivojecerovicDirektor sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima Milivoje Cerović, kazao je da je servis kreiran na osnovu potreba njihovih korisnika.

„Trudili smo se da se u skladu sa samim proizvodom zakorači u vrijeme i omogući svima koji putuju u vremenu da dožive potpuno novo iskustvo. Naši korisnici mogu da se prijave i prevashodno je namijenjen svim m:box korisnicima“, naveo je Cerović.

On je kazao da se na vrlo jednostavnom meniju može gledati direktno, lako premotavati i doći na onaj trenutak koji je zanimljiv.

„Pružamo novi servis videoteke, koji je jako bogat, a vrlo brzo ćemo dostići deset hiljada filmova u našoj ponudi. Pripremili smo i dodatne TV pakete, sa jako popularnim cijenama“, rekao je Cerović.

mtelPR kompanije M:tel Ana Martinović kazala je da će vrlo brzo biti dostupna mobilna aplikacija za taj servis na mobilnim uređajima.

Lučić je, govoreći o poslovanju kompanije, podsjetio da su prije tri godine najavili ulazak u fiksnu telefoniju, pri čemu su u domenu fiksnog interneta i televizije prešli 30 odsto tržišta.

„Kao treći operater, uspjeli smo da u tri bitna segmenta poslovanja pređemo preko 30 odsto tržišta. Finansijski pokazatelji u devet mjeseci pokazuju da imamo rast prihoda i profitabilnosti, što govori da je naša investicija bila isplativa“, rekao je Lučić.

On je dodao da su preko 90 odsto stanovništva pokrili dobrom optičkom mrežom i omogućili da najveći dio stanovnitšva, ako želi, može da ima brzinu interneta preko 100 megabita.