Krapović: Podgoričku skupštinu nisam proslavljao niti ću proslavljati

Obzirom na brojne reakcije, prije svega onih koji žele preko mojih ličnih odluka da nanesu političku štetu partiji i ideji kojoj pripadam, bez namjere da se bilo kome pravdam, a pogotovo ne onima čija su saopštenja i djelovanje praktično isti kao i djelovanje drugih koji su pokušali da zloupotrijebe skup povodom 100 godina od Velikog rata. Kao prvo, Boka i primorje iz 1918-te godine nemaju veze sa Podgoričkom skupštinom koju niti sam proslavljao, niti ću proslavljati, niti me to interesuje, izjavio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.

Objavljeno: 08. 11. 2018 - 13:53

On je u reagovanju dostavljenom Portalu Analitika istakao da na skupu nije predstavljao ni partiju, ni opštinu Budva, niti je izdvajan i najavljivan oficijelno.

“Predstavljao sam sebe lično i bio sam tamo da odam počast 1049 Budvana koju su učetvovali u Velikom ratu, od kojih su neki i moji preci. Opšte je poznata činjenica da  nismo dozvolili da Opština učestvuje u ovakvim proslavama jer nisu svi građani Budve i Crne Gore blagonakloni prema tome. Takođe,nijedan jedini cent građana Budve nije otišao na ovu proslavu. To što su organizatori dozvolili da jedan dio učesnika zloupotrijebi ovaj  jubilej i uputi neprimjerene poruke, sa kojima se ne slažem, to je njihov problem. Zbog funkcije koju pokrivam u mnogim prilikama sam slušao mnogo toga što mi se na sviđa lično, ali nisam ustajao i uskraćivao bilo kome pravo da to kaže. Lično, nemam problem ni sa ondašnjom Crnom Gorom, ni sa današnjom. Ako mene želite da pitate za stav, reći ću vam da je za mene Budva i more pod Budvom crnogorsko i nema potrebe da ga bilo ko oslobađa. Međutim,ne treba zaboraviti da je Crna Gora država svih njenih naroda jednako, pa tako i Srba”, naveo je Krapović.

Kako je dodao, što se njega tiče, apsolutno i u svakoj prilici poštuje državu Crnu Goru, “jedinu državu koju imam”.

“Smatram da sam svojim službovanjem na mjestu predsjednika Opštine potvrdio lojalnost Crnoj Gori. Jesu li to uradili DPS-ovi predsjednici opština tokom zadnjih 20-tak godina? Jeli patriotizam to što su oni radili? Kome vi to upućujete gospodo iz DPS-a? Jeli Dragan Krapović jurišao na Dobrovnik, deportovao ljude u smrt, prodavao gorivo po ratnoj  Bosni europejci? Jeli tvorac „rata za mir“? Ne znam šta bih rekao o SDP-u i njihovom pokušaju da uvuku gospodina Bečića u ovu priču koje nema veze sa njim i Demokratama. Njihovo političko strvinarenje i pokušaj sticanja jeftinih poena neću komentarisati, ali im poručujem da ako im nešto nije jasno neka dođu da me pitaju, što bi naši stari rekli „u po dana, u po noći“, na raspolaganju sam im! Ako me pitate o nekim ljudima koji su bili na skupu moram reći da sa njima nemam ništa, kada god moram biti u njihovom prisustvu trudim se da to bude što kraće. Neki od prisutnih sinoć i dio  poruka sa skupa, nažalost ružnih i neprimjerenih poruka  je potpuno identičan današniim saopštenjima i porukama koje su poslate iz DPS-a. Imam svoj stav koji kao normalan čovjek neću nametati bilo kome, ali ću ja držati do njega bez uvijanja i licemjerstva”, istakao je Krapović.

Naglasio je da misli da nisu u pravu ni DPS i Milo Đukanović na jednoj, ni njihovi bivši dugogodišnji koalicioni partneri SDP i Ranko Krivokapić, “ali ni oni budući poput Andrije Mandića i DF-a na drugoj strani”.

  “Niko mi neće držati lekcije iz morala,a  pogotovo ne oni”, zaključio je Krapović.