CPC rukopoložila svještenika, ukrajinska delegacija pośetila nikšićku parohiju

Danas na praznik Svetoga Dimitrija, na Svetoj Arhijerejskoj liturđiji Mitropolit Mihailo je rukopoložio u čin svještenika, đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića, i proizveo u čin protojereja, paroha kotorskog Branislava Pajovića, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve.

Objavljeno: 08. 11. 2018 - 15:43

"Juče je delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope koji su radnoj pośeti Crnoj Gori, pośetila Parohiju nikšićku Crnogorske crkve. U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve u Nikšiću, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom1880. godine, dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović. Otac Boris, pozdravio je visoke goste, i poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo i zahvalio im na pośeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi", saopšteno je iz CPC.

U govoru, kako se dodaje, istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se Crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini, i da se iskreno radujetomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji.

"Ispred delegacije Ukrajine, zahvalio se Igor Stokoz, predstavnik Donjecke državne administracije. Na kraju, kazao je, da će tomos dati podsticaja d advije sestrinske crkve, Crnogorska i Ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću naša dva naroda i dvije pravoslavne crkve", zaključuje se u saopštenju CPC.