Perović univerzitetski prvak Mađarske

Član podgoričkog džudo kluba Stara Varoš, Nikola Perović, koji se trenutno nalazi na master studijama u Budimpešti  na univerzitetu Corvinus , osvojio je zlatnu medalju na univerzitetskom šampionatu Mađarske u džudou za seniore.

Objavljeno: 10. 11. 2018 - 19:13

Perović koji je nosilac crnog pojasa i dugogodišnji takmičar, nanizao je čak četiri pobjede u kategoriji do 90 kilograma.

U tri borbe Perović je  trijumfovao protiv domaćih takmičara, dok je u polufinalu, polugom na ruci nakon bacanja vazari,  pobijedio glavnog favorita za osvajanje kategorije Japanca Učidu i priredio veliko iznenađenje u kategoriji do 90 kilograma.

dzudo1

Na ovom masovnom takmičenju nastupili su predstavnici svih mađarskih univerziteta, a Perović je trijumfovao u konkurenciji 17 takmičara.

- Veoma sam zadovoljan svojim nastupom i ovim rezultatom. Godinama predano radim sa svojim trenerima braćom Jokmanović i ovo su rezultati tog rada. Posebno mi je drago što sam uspio da pobijedim predstavnika Japana što je cilj svakog evropskog džudiste. Ovo je velika motivacija za mene i potrudiću se da nastupim na što više takmičenja u toku mog studiranja u Mađarskoj - poentirao je Perović.