Džikić: Izlazimo na parket da se borimo

Izlazimo da se borimo i to je ono što se očekuje od nas, kazao je na današnjem presu trener Budućnost Volija, Aleksandar Džikić, pred meč sa Baskonijom koji "plavi" sjutra igraju od 19 sati pred svojim navijačima u "Morači".

Objavljeno: 14. 11. 2018 - 13:15
Foto: Portal Analitika

- Protivnik je mobilna ekipa sa vrlo dugačkim igračima na centarskoj poziciji što nama generalno manje-više odgovara... Pošto smo sa smanjenom rotacijom to nam otežava igranje trojki na poziciji četiri. Agresivni su u odbrani, očekujemo da nas pritisnu preko cijelog terena. Dobar je tim, izaćemo da se borimo i to je ono što se očekuje od nas - sve drugo, vidjećemo kako bude utakmica išla, nikad se ne zna... - kazao je Džikić.

buducnostpres5

On je dodao da je tim bio juče u desetkovanom sastavu, pa su razrađivali nove sisteme odbrane sa igračima koji su mu na raspolaganju.

- Juče nas je bilo deset sa Starovlahom - Zoran, Aleksa, Alen i Danilo su bili aut juče. Suad Šehović i Koti Klark su igrali na četiri. Spremali smo tako neke defanzivne varijante, možda će večeras trenirati Danilo Nikolić - kazao je strateg Budućnosti.

Džikić je istakao i da su prošlogodišnja pojačanja Kajl Gibson, Kajl Lendri, Džastin Dolman bili posebni i najavio da do kraja ove sedmice sigurno neće biti novih pojačanja.

- Radimo nešto, pa se izjalovilo, nažalost. To što smo mislili da će biti gotovo do petka, neće biti. Mi smo računali da će biti gotovo i do četvrtka, ali neće ni do petka, a kako stvari stoje neće biti uopšte, pa sad idemo dalje da gledamo kako ćemo i što ćemo, pošto je tržište nezahvalno za ovaj nivo takmičenja na kom smo mi. Problem je dovesti igrača koji hoće brzo da se uklopi i da bude dio tima - istakao je Džikić.

Krilni igrač Filip Barović kazao je da se još ne zna ko će sve igrati protiv Baskonije, zbog pogoršanog zdravstvenog biltena ekipe.

buducnostpres4

- Dolazi nam ekipa Baskonije, spremali smo se nakon pobjede nad Mornarom. ABA liga je mnogo važna, pobjeda nad Mornarom je mnogo važna. Imamo dosta povreda, ali svi momci koji budu spremni daće sto odsto da pobijedimo Baskoniju - rekao je Barović.

On je istakao snagu centarske linije španskog kluba i dodao da sami sebi stvaraju pritisak.

- Mi sami sebi stvaramo pritisak, trudimo se i želimo najbolje. Nemojte da mislite da nam treba neko drugi da nam stvori pritisak. Atmosfera u ekipi je uvijek bila dobra, ali ne možemo da budemo nasmijani, da se ponašamo veselo kad izgubimo - poentirao je Barović.