Sjutra glasanje o lokaciji za izgradnju vrtića

Odbornici Skupštine Opštine Bar glasaće sjutra o inicijativi koju je podržalo 2,72 hiljade građana, da se pronađe nova lokacija za vrtić, čija je izgradnja planirana u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović".

Objavljeno: 14. 11. 2018 - 21:30
Ilustracija

Potpisnici inicijative saopštili su da od samog početka borbe za očuvanje parka naglašavaju da ta Inicijativa ne zna za partije i njihovu politiku.

„Jedina naša politika je dobrobit sve djece Bara, pa i one koja su to prestala biti davno, a dio djetinjstva im ostao među čempresima“, rekli su potpisnici inicijative.

Oni su zahvalili članovima partija koji su branili njihov cilj na sjednici održanoj u ponedeljak.

Potpisnici inicijative su kazali da je neizbježno miješanje politike kada je u pitanju stvar od lokalnog interesa, o kojoj se raspravlja u Skupštini i ponovili da je ova Inicijativa politički čista, nemotivisana svakodnevnim političkim okršajima i prepucavanjima.

„Može je podržati ko god želi i smatra da treba, ali ne može je svojatati niko. Ona je građanska, ljudska, stručna, intelektualna, emotivna, i naša - barska“, poručili su građani.

Oni su kazali da će budno pratiti izgradnju vrtića, kao i sve buduće projekte od javnog interesa.

"Ukoliko inicijativa dobije podršku od naših odbornika, oni će imati našu podršku u osiguravanju da se prijetnje iznijeti od strane predstavnika Ministarstva prosvjete, vezane za preusmjeravanje sredstava, ne ostvare", rekli su potpisnici inicijative.

Kako su dodali, smatraju da je iznošenje takvih tvrdnji samo način da se među građanima posiju strah i razdor.

Prema riječima potpisnika inicijative, svako ko se imalo razumije u ekonomiju i kreditiranje, zna da se takvi ugovori sačinjavaju da budu vrlo precizni, a ne da se mogu mijenjati iz revolta.

„Naša parola ostaje ista - I vrtić, i čempresi“, poručili su oni.