Krivokapić pokazao da nikad nije želio opoziciono jedinstvo

Sjednica POSP–a u Strazburu bez Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića pretvorena je "u starletsko fotografisanje poslanika parlamentarne većine plus Ranka Krivokapića, za kojeg nijesmo mogli utvrditi čije je stavove zastupao", ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.

Objavljeno: 16. 11. 2018 - 14:05

Iz ovog opozicionog saveza je ocijenjeno da zvuči gotovo nevjerovatno "da se nekadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore uopšte nije osvrnuo na skandal u vezi ponovnog oduzimanja pasoša i njihove spriječenosti da uzmu učešće u raspravi na POSP–u".

"Ali je zato pobrojao sve ostale slučajeve kršenja ljudskih prava i sloboda, zaključno sa statusom flamingosa u Ulcinju. Onemogućiti lidere najjačeg opozicionog saveza da učestvuju na sjednici POSP-a, kroz klasičnu zloupotrebu Višeg suda, predstavlja najbolju poruku o napretku Crne Gore u poglavljima 23 i 24 ili bolje reći nazadovanju, koje se kroz sterilne fotografije sa evropskim parlamentarcima pokušava predstaviti kao da ćemo sljedećeg mjeseca ući u Evropsku uniju", saopštio je DF.

Krivokapić je, kako navode, još jednom pokazao da nikad iskreno nije želio uspostavljanje opozicione saradnje i jedinstva.

"DF uopšte ne iznenađuju poslanici DPS-a i poslanik Ivan Brajović koji su u Strazburu glumili redovno stanje diktature, ali da Ranko Krivokapić, vječita sjenka Skupštine, otac Ustava, hodajući ZKP, zaštitnik poniženih i uvrijeđenih, ne prozbori nijednu riječ o satanizovanju najjačeg opozicionog saveza, već slavodobitno objavi da su mu usvojeni amandmani", navode iz DF-a.

Zbog takvih, kako navode, novopečenih opozicionara, odlučili su da "više nikad nikom ne nude manjinsku podršku".