Sekulović: Usvajanje rezolucije ništa neće promijeniti

Usvajanje rezolucije povodom stote godišnjice Podgoričke skupštine neće ništa promijeniti, jer su njene odluke već stavljene van snage, ocijenio je pravnik Sergej Sekulović.

Objavljeno: 17. 11. 2018 - 13:27

Poslanici vladajuće koalicije podnijeli su u skupštinsku proceduru Predlog Rezolucije povodom stogodišnjice Podgoričke skupštine, kojom se njene odluke proglašavaju ništavnim.

Sekulović smatra da je iznenađujuće da se Demokratska partija socijalista (DPS) odriče ranijeg stava da su odluke Podgoricke skupštine derogirane, između ostalog, i referendumom iz 2006. godine.

"Usvajanje ovakvog dokumenta neće promijeniti ništa, jer su odluke Podgoričke skupštine zaista de facto i de jure stavljene van snage, inače ne bismo živjeli u nezavisnoj državi", rekao je Sekulović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, podgrijavanje ove i sličnih tema je “bacanje prašine u oči građanima”.

"Podgrijavanje ovih tema ima za cilj zakucavanje političke scene na jasnim državno-identitetskim podjelama, koje realnost odbacuje", smatra Sekulović.

On je kazao da se značajne teme ovim stavljaju u drugi plan.

"U tom smislu, realne teme od značaja za građane se stavljaju u drugi plan, što šteti razvoju političke scene i stavlja ih u domen predpolitike ili antipolitike", zaključio je Sekulović.