TRAVNIK: Pijani crnogorski policajac udario bosanskog kolegu

Disciplinski tužilac  MUP-a pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskog službenika J.I. zbog toga što se dana 12.04.2018. godine oko 22:30 časova, prilikom boravka na planini Vlašić, opština Travnik u Bosni i Hercegovini, u alkoholisanom stanju udario bosanskog policajca.

Objavljeno: 21. 11. 2018 - 10:45

Kako se navodi u obrazloženju, policajac se ponašao van službe suprotno članu 6 stav 4 Kodeksa policijske etike, na način što je u alkoholisanom stanju pri koncentraciji od 1,59 promila alkohola u krvi, počinio prekršaj narušavanja javnog reda i mira, zbog čega mu je sudija za prekršaje Opštinskog suda Travnik, izrekao novčanu kaznu.

“ I što je istom prilikom nakon sprovođenja u PI Babanovac, prilikom obrade fizički napao policijskog službenika MUP-a SKB/KSB Travnik, zadao mu udarac zatvorenom pesnicom u predjelu glave, kojom prilikom je policijski službenik zadobio tjelesne povrede, tj. izvršio napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, zbog čega je saslušan 13.04.2018.godine od strane dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Travnik, D.P. za počinjeno krivično djelo iz člana 359 stav 2 u vezi sa stavom 1. KZ BiH, zbog kojeg krivičnog djela je protiv imenovanog podignuta optužnica, kojim radnjama je narušio svoj ugled i ugled policije u cjelini, čime je počinio težu povredu službene dužnosti”, piše na sajtu MUP-a.