Crna Gora i SAD partneri, prijatelji i saveznici

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

Objavljeno: 26. 11. 2018 - 15:44

Darmanović je poželio ambasadorki Rajzing Rajnke dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju misije u Crnoj Gori. Ukazao je na kontinuitet veoma dobrih političkih odnosa, istakavši da su SAD i Crna Gora strateški partneri te da su "SAD dale nemjerljiv doprinos uspjehu naše evroaltantske integracije". Šef crnogorske diplomatije je kazao i da, uz veoma sadržajne bilateralne odnose, postoji prostor za dodatno jačanje, naročito ekonomske, saradnje.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je istakla da SAD snažno podržavaju razvoj i napredak Crne Gore, kako kroz članstvo u NATO-u tako i kroz proces evropske integracije. "Sjedinjene Američke Države i Crna Gora su partneri, prijatelji i saveznici", kazala je ambasadorka.  Izrazivši zadovoljstvo povodom otpočinjanja mandata u Crnoj Gori naglasila je da će dati puni doprinos daljem snaženju bilateralne saradnje i sveukupnih odnosa dvije zemlje.

Tokom sastanka je bilo riječi i o drugim aktuelnim regionalnim i globalnim temama, a sagovornici su se saglasili da će, uz postojeće forme saradnje, zajednički raditi na njenom dodatnom unaprjeđenju.