Jovanović osumnjičen da je ugovarao brakove Albankama sa Kosova

 Glavni i odgovorni urednik Barskog portala i novinar portala IN4S, predsjednik Udruženja raseljenih Srba i Crnogoraca sa Kosova i funkcioner Demokratskog fronta Milenko Jovanović uhapšen je 14. novembra u Srbiji, u Smederevu, zbog sumnje da je trgovao ljudima, potvrđeno je Pobjedi u crnogorskoj policiji.

Objavljeno: 06. 12. 2018 - 07:32

Naš izvor kazao je da je Interpolu Podgorica juče stigao zahtjev Interpola Beograd za provjeru podataka o Milenku Jovanoviću. Potvrđeno nam je da mu je u Srbiji određen pritvor do 30 dana, te da je uhapšen zbog „krivičnog djela trgovina ljudima na štetu albanske državljanke“.

- Osumnjičen je da je posredovao u sklapanju ugovorenih brakova Albanki sa Kosova sa muškarcima u Srbiji. Za te usluge je dobijao novac – rekao je naš izvor.

Jovanoviću se u Crnoj Gori sudilo po privatnoj tužbi Resmije Memić iz Bijelog Polja, koja ga je teretila da je na dan parlamentarnih izbora, 16. Milenko Jovanović oktobra 2016. godine, u kancelariji Nove srpske demokratije u Baru „neovlašćeno ispitivana“, da su je snimali mobilnim telefonom - sačinili fotografski snimak i time „zadrli u njen lični život“. Presudom Osnovnog suda u Baru on je u februaru oslobođen optužbi.

U ovom predmetu suđeno je i njegovim partijskim kolegama iz barskog odbora Nove srpske demokratije - Bogiću Mitroviću i Itani Glavanović.

Jovanović je u februaru podnio krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića, kao predsjednika Demokratske partije socijalista i Branke Nikezić, predsjednice barskog Opštinskog odbora te stranke zbog, kako je naveo, prijeteće poruke „nećete dugo“ koju je, kako je tvrdio, vladajuća partija u formi zvaničnog akta dostavila kao reagovanje Barskom portalu na čijem je on čelu. Ova prijava je odbačena.