Falšisti

Frontaši su se u parlamentu bunili i što ih onomad na jednom transparentu učesnici protesta „Nikad više 1918.“, nazivaju fašistma. A već prekosjutra, na svom mikro prostestu, zaprijetili su, pravo fašistički, da će njihove protestne falange obilaziti kuće i stanove ministara i sudija i drugih funkcionera! Ali, pored sve buke, ovi naši nijesu fašisti, nemaju političku težinu. Više mi liče na – falšiste

Objavljeno: 09. 12. 2018 - 13:09

Kažu da kod Jevreja nije sporno šta je Jahve rekao, to piše u Tori, već što je pritom mislio. I na tom problemu je nastala cijela talmudistika. Tako i mi znamo što piše u Ustavu i zakonima, ali očito ne znamo šta je zakonodavac pri tome mislio, i čija je dužnost i ovlaštenje da sve to tumači i provodi. Ili možda znamo samo se organizovano pravimo blesavi.

Nijesam pravnik pa neću izricati konačne stavove o slučaju dva, na zakon imuna, poslanika, koji misle da su poslaničkim imunitetom oslobođeni bilo kakve krivice i odgovornosti. Mada, mogu ustvrditi da zakonodavac sigurno nije predvidio da se sudi po internetu i medijima po principu rijaliti programa, i da razgaćena publika sa kauča glasa presude, a sudsko vijeće čine Tea, Milka, Vanja, Daca, Han i Orav i, naravno, Džej.

Sve je to posao nadležnih zakonom propisanih pravosudnih institucija. Pa se pitam nešto: je li manje opskurna tvrdnja Mede da je SDT Katnić silovao po dubrovačkom ratištu, od onog opskurnog videa sa psićima i jednom tamo civilnosektorskom vedetom? I sav se civilni i opozicioni i euroatlantski „humanistički“ klatež bio tada digao na noge u odbrani prava i časti rečene vedete, a sada niko u odbranu prava i časti Specijalnog državnog tužioca, koji je neprestano pod obezbjeđenjem zbog mafijaških prijetnji ubistvom. Njemu i njegovom sinu.

Da, svi ste branili drski korupcionaški ugovor o cenzuri Javnog servisa sklopljen između Daliborke, Orava i Kadije, a niko ni da pokuša da brani glavnog specijalnog od apsurdnih tvrdnji arogantnog špekulanta Mede, uhvaćenog sa prstima u deviznom pekmezu. E pa, Katnić po zakonu i po kodeksu ne može da laprda kao Medo, mediji i euroatlantiđani; uradio je jedino što mu priliči; otvorio je postupak o Medovim opužbama na njegov račun.

Kako Medo i Pipun ne vole da se po ko zna koji put službeno utvrdi da lažu, izvrdavali su svjedočenje pa je sud morao da ih smjesti na tamno i hladno mjesto da malo razmisle o odazivu na svjedočenje. Njihova sloboda je u njihovim rukama. Svjedočite sjutra i - slobodni ste sjutra. I na osnovu čega to taj politički klatež misli da je njihova čast vrednija od časti Katnića? Biračka rulja daje politička ovlaštenja, a ne čast. Čast djelimično možeš naslijediti od predaka, ali u suštini - stvaraš je i nosiš sam.

Možda je rješenje da Amfy garantuje za njih i da ih smjestimo u manastir, pa kad zagusti na sudu trk u srpsku embahadu.

Na skupštinskoj raspravi o poništenju odluka Podgoričke skupštine Frontaši su nacionalističkim lažima reagovali na fine, ali deceniju zakašnjele, istoričeske eseje DPS-ovaca, a vojvoda Mandić je u sred Skupštine proglasio građanski rat u Crnoj Gori. I niko ni da bekne niti reaguje?

I sad ne znam, je li taj mir zbog toga što poslanici znaju da ove frontaške geačine ne mogu voditi građanski rat jer - nemaju građana. Možda bi mogli dići seljačku bunu, ali je onda ne bi mogli početi u žutim prslucima kao u Parizu, nego u jelečićima ili điladima.

Na parlamentarnoj sesiji frontaši su se bunili i što ih na jednom transparentu učesnici protesta „Nikad više 1918.“, nazivaju fašistma. A već prekosjutra, na svom mikro prostestu, pravo fašistički su prijetili da će njihove protestne falange obilaziti kuće i stanove ministara i sudija i drugih funkcionera! Obilaženje kuća Jevreja, Cigana i ostalih nesrba se valjda podrazumijeva. Tako to rade fašisti. Ali i pored sve buke, ovi naši nijesu fašisti. Nemaju političku težinu, iako imaju ruske pare, tako da tu ne pomaže ni zaglušujuća anticrnogorska histerija medija i političara iz Srbije. Realno, više liče na grupu TNT iz stripa „Alan Ford“, te molim da po parlamentima u regionu ne pokušavaju da nam ukradu naše oriđinale. Amfy je „Broj 1“, Mandić je „Šef“, prof. Je „Grunf“, Pipun je „Bob Rock“ a Medo mi liči na „sir Olivera“ čuvenog ,,šestoprstića“ i lažca. Primijetili ste da nema prijedloga za ulogu dobrodušnog, neznavenog naivčine „Alana Forda“. Poslije izlaska iz Fronta Danilovića i Lekića, tamo više nema takvog lika, neznavenog a zgodnog. Sve sami falšisti.

Nadam se, samo, da će ova situacija, uz izmjenu izbornog zakonodavstva, inicirati i ponovno uvođenje kažnjivosti klevete kao i izmjenu obima i sadržaja poslaničkih imuniteta. Naravno - i obavezno prilaganje potvde o krivičnom nekažnjavanju i psihijatrijskog nalaza prilikom kandidovanja na izborima. Pa da onda, kad Skupština poželi luđaka, luđaka više biti neće.