Brojne crnogorske zajednice najbolja spona za jačanje veza Crne Gore i Argentine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas u predsjedničkoj palati “Casa Rosada” u Buenos Ajresu sa predsjednikom Argentine Maurisiom Makrijem.

Objavljeno: 10. 12. 2018 - 17:58

Dva predsjednika su izrazila zadovoljstvo drugim susretom u posljednjih nešto više od dvije godine, uz spremnost da se preciziraju mogućnosti konkretne saradne u oblasti ekonomije, prehrambene industrije, trgovine i novih tehnologija.

djukanovicmakri2Konstatovano je da Sporazum o kulturnoj saradnji, koji će danas biti potpisan, uz raniji o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, olakšicama u viznom režimu, kao i niz drugih koji su u pripremi, predstavljaju solidnu normativno pravnu osnovu za to.

djukanovicmakri4

I predsjednik Đukanović i predsjednik Makri su posebno naglasili ulogu brojne crnogorske zajednice koja je trajan most prijateljstva između naših naroda i država, ali i najbolja spona za jačanje ukupne saradnje.

milodjukanovicmaurisiomakri3

O tome najbolje svjedoči i zajedničko obilježavanje 200 godišnjice od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, što je glavni povod za ovu Đukanovićevu posjetu.