MARKOVIĆ: Austrija dodatno učvrstila naš put ka članstvu u EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Austiji i federalnom kancelaru Sebastijanu Kurcu na uspješnom predsjedavanju Savjetom Evropske unije u prethodnih šest mjeseci i zahvalio na podršci da zemlje članice daju saglasnost da Crna Gora otvori poglavlje 27.

Objavljeno: 15. 12. 2018 - 12:38

„Uvjeravam Vas da će Crna Gora odgovorno i sa punom sviješću o kompleksnosti i važnosti pregovora pristupiti ispunjavanju ovih i svih ostalih obaveza. Put Crne Gore ka EU bilježi kontinuirani pozitivan trend, a novo otvoreno poglavlje je motivacija za dalje temeljne reforme i proces pridruživanja koji svakog dana donosi sve vidljiviji kvalitet za naše društvo i građane“, naveo je predsjednik Marković u pismu zahvalnosti kancelaru Kurcu, poslatom u susret završetku austrijskog predsjedavanja Savjetom EU.

Konstatujući da je Austrija, kao i uvijek, pokazala da je na visini zadatka, premijer je naveo da Crna Gora posebno cijeni pozitivne i ohrabrujuće poruke kancelara Kurca upućene našem regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

budvaduskomarkovicisebastijankurc2

„Kao zemlja koja poznaje, razumije i podržava region Zapadnog Balkana, i specifičnosti svake zemlje pojedinačno, Austrija je dodatno učvrstila put svih nas ka tom cilju i trajnoj stabilizaciji ovog područja“, navodi premijer Duško Marković u pismu upućenom austrijskom saveznom kancelaru Sebastijanu Kurcu.

Premjer Marković na kraju pisma zaključuje da evropska budućnost regiona nema alternativu, i poručuje austrijskom kancelaru da na Crnu Goru može uvijek računati kao partnera ka ovim vrijednim ciljevima.