Đorđije Perović najbolji sudija, priznanja i za Marčić i Radunović

Član Bokserskog kluba Budva, Petar Marčić najbolji je bokser Crne Gore u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Bokserskog saveza. Marčić je četvrti put uzastopno proglašen za najboljeg u svojoj starosnoj kategoriji, a drugi put zaredom je najbolji senior. 

Objavljeno: 27. 12. 2018 - 21:58

"Najsupješnija godina za mene. Imamo sam dosta pobjeda i nastupa na turnirima. Svaka naredna biće još teža, nadam se i uspješnija. Nadam se da će mi se ostvariti želja da u naredne dvije godine Crnoj Gori donesem evropsku ili svjetsku medalju", kazao je Marčić.

Najbolja bokserska je Tamara Radunović iz BK Budva, koja je četvrti put proglašena za najbolju seniorku. 

"Za mene je 2018. najuspješnija godina u karijeri. Zvanično sam peta na rang listi u Evropi, stepenik više u karijeri u odnosu na prošlu godinu. Sigurna sam da će sljedeća godina biti još uspješnija. Primarni cilj je medalja sa šampionata Evrope ili svijeta, kao i sa Evropskih igara u Minsku", kazala je Radunović.

bokserski1

Njen trener Nikola Ružić proglašen je za najboljeg, dok je BK Budva najbolji klub. 

Za najboljeg školarca proglašen je Pavle Božović (Budva), njegov klupski drug Petar Liješević je najuspješniji junior, dok je najbolji mladi bokser Edin Alković iz BK Podgorica.

Zvanična šampionka Evrope, Bojana Gojković, proglašena je za najbolju u konkurenciji juniorki.

Priznanje za najboljeg bokserskog sportskog radnika uručeno je Aleksandru Klemenku, dok je najbolji sudija u ovoj godini Đorđije Perović.

bokserski2

Nagrade je na prigodnoj svečanosti u hotelu Hilton, ovogodišnjim laureatima uručio predsjednik Bokserkog saveza Crne Gore, Blažo Šaranović.

On je uručio i priznanja za doprinos razvoja boksu Crnogorskom olimpijskom komitetu, Ministarstvu sporta i Udruženju sportskih novinara.

Nagrađen je i profesionalni bokser Predrag Radošević za ostvareni rezultat u 2018. godini, kao i njegov menadžer Redžo Dedeić.