Dijalog će se nastaviti, vodiće ga Vučić i Tači

Politički dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen, vodiće ga Aleksandar Vučić i Hašim Tači i tu se ni nadalje ništa neće mijenjati, saopštila je portparolka EK.

Objavljeno: 08. 01. 2019 - 10:10

Maja Kocijančič je u izjavi za Radio Slobodna Evropa dodala da je Kancelarija EU za spoljne poslove pozvala predstavnike prištinskog tima za nastavak dijaloga, izabranog u parlamentu 15. decembra prošle godine, da danas, 8. januara, dođu u Brisel radi konsutacija.

"Kancelarija EU za spoljna pitanja pozvala je delegaciju sa Kosova koju je izabrala Skupština 15. decembra, na konsultacije u Brisel 8. januara. Ekipu će dočekati visoka predstavnica EU Federika Mogerini. Konsultacije su mogućnost za razgovor s predstavnicima Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda, u kojem posreduje EU. Dijalog na visokom nivou se vodi između dva predsjednika, i to se ne mijenja", kazala je Kocijančičeva.

Predstavnici prištinskog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti već su oputovali u Brisel, a prethodno su sa članovima tima održali sastanak u Tirani.