Bodiroga: Moji korijeni su odavde, raduje me što je RS slobodna

Proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga rekao je danas da su njegovi korijeni s juga Srpske, iz Trebinja, i da zbog te veoma važne činjenice za njega ima višestruk značaj odlikovanje Orden časti sa zlatnim zracima koje je danas primio povodom Dana Republike - 9. januara.

Objavljeno: 09. 01. 2019 - 13:32

Bodiroga je rekao da mu je uručivanjem ordena učinjena velika čast i ukazano veliko priznanje, ali istovremeno pred njega stavljena ogromna obaveza da nastavi da radi na promociji svih vrijednosti koje objedinjuju sport i humanitarni rad kojim se bavio.

On je napomenuo da ga raduje što je Republika Srpska danas slobodna, sigurna, otvorena i spremna da prihvati sve ljude bez obzira na naciju, rasu ili vjeru.

"Košarkaški kamp koji smo godinama organizovali u Trebinju upravo je bio naš doprinos činjenici da je Srpska dobro i lijepo odredište za sve. Više od 3.000 djece iz 20 zemalja su kroz različite sportske i vansportske aktivnosti imali priliku da se uvjere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda", istakao je Bodiroga u obraćanju na svečanosti u Palati Republike.

Prisjetivši se perioda kada je igrao košarku, Bodiroga je dodao da je znao da nacionalni tim ima veliku podršku cijelog naroda, a da je ta podrška u Republici Srpskoj uvijek bila ogromna.

"Znao sam i tada da za svaku našu pobjedu navijaju ljudi od Trebinja do Banjaluke, a sada sam još srećniji jer sam potpuno svjestan da je moja generacija tada unijela bar malo radosti u domove našeg naroda, ma gdje on tih godina živio", naglasio je slavni košarkaš.

Bodiroga je zahvalio što mu je odlikovanjem ukazana velika čast i čestitao Dan Republike građanima Srpske, poželivši im sve najbolje u 2019. godini.

"Živjele Srbija i Republika Srpska", poručio je Bodiroga.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u RS, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.