Knežević uručio kovertu Stijepoviću (VIDEO)

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, dostavio je večeras medijima video-snimak na kojem se vidi kako bivšem gradonačelniku Podgorice i visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS), Slavoljubu Stijepoviću, predaje kovertu.

Objavljeno: 11. 01. 2019 - 21:50

Na snimku se vidi da Stijepović uzima podeblji koverat, ali se direktno ne vidi novac, i zvuk na video-snimku je prilično loš. Međutim, portal In4s objavio je transkript razgovora Kneževića i Stijepovića. U transkriptu Knežević prvo pominje cifru od 47.500, zatim i 50.000, i kaže: „To ti je 97.500“.

Knežević je ranije optužio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je pokušao da ga poveže s aferom državni udar i da je zato tada uhapsio vozače njegove Atlas banke ,zbog sumnje da su pokušali da "operu" 100.000 eura na šalterima te banke. Knežević je, u međuvremenu, saopštio da je taj novac bio namijenjen za finansiranje DPS-a i da ima dokaz za porijeklo novca.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), podsjetimo, zatražilo je juče od policije da provjeri gdje se nalazi Knežević i predložilo raspisivanje nacionalne potjernice.

„Imajući u vidu da se on trenutno nalazi u inostranstvu i da je nedostupan državnim organima, te da ga policija ne može naći na adresi sa kojom tužilaštvo raspolaže, SDT će predložiti Višem sudu raspisivanje međunarodne potjernice”, saopšteno je iz tužilaštva.

Knežević je izbjegao hapšenje koje je naložila specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, samo nekoliko dana prije izdavanja naloga, kada je napustio teritoriju Srbije. On se trenutno nalazi u Londonu.

Knežević još nije označen kao organizator grupe koja se sumnjiči za pranje novca, niti je taj postupak završen. Za sada je zvanično osumnjičen samo za krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, čime je, kako se sumnja, budžet oštećen za 1,9 miliona eura.