Interpol traga za Filipom Koraćem zbog više ubistava

Pravosudni organi Srbije raspisali su crvenu Interpolovu potjernicu za Filipom Koraćem, navodno desnom rukom Luke Bojovića. Korać se sumnjiči za najteža krivična djela i niz likvidacija počinjenih na teritoriji Srbije i regiona.

Objavljeno: 12. 01. 2019 - 09:35

Raspisivanje potjernice juče je potvrdio ministar policije Nebojša Stefanović. On je precizirao da Srbija traži Koraća zbog "izvršenja najtežeg krivičnog djela". Prema operativnim podacima sa kojima raspolaže srpska policija, Korać je jako blizak i vođama crnogorskog "škaljarskog" klana.

- To se sve sada provjerava, ali za vezu sa nekim ubistvima imamo dokaze i sumnje i zato je raspisana potjernica - navodi naš izvor blizak istrazi.

- Postoje tu i svjedoci, koji su iz straha za sopstvene živote odlučili da progovore. Ipak, potrebno je dokazati da je on bio organizator mafijaških likvidacija.

Korać se u medijima dovodio i u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana "kavačkog klana", početkom prošle godine. Policija je uspjela da rasvijetli Baltićevu likvidaciju i za njegovim ubicom (koji je rodom iz užičkog kraja) raspisana je, takođe, potjernica. Postoje operativni podaci da se Baltićev ubica krije na teritoriji Beča.

Filip Korać, prema operativnim saznanjima, pobjegao je iz zemlje poslije nekoliko brutalnih likvidacija ljudi bliskih njemu i Luki Bojoviću. Njemu se praktično gubi svaki trag poslije mučkog ubistva advokata Miše Ognjanovića, krajem jula prošle godine.

Prethodno je u vazduh dignut glavni logističar "klana" Siniša Milić - čovjek koji je brinuo o Koraćevom obezbjeđenju. Njegov džip je eksplodirao usred dana na Autokomandi. Samo mjesec dana prije toga ubijen je i kum Luke Bojovića Dragoslav Miloradović.

Filip Korać sa Bojovićem se dovodio u vezu i sa zločinima vezanim za sukob sa klanom braće Slobodana i Branislava Šaranovića. U tom sukobu su ubijena oba Šaranovića, ali i mnogi njihovi bliski i dalji rođaci.

Pored toga, za Koraća policija navodno ima operativne podatke i da je važna karika u krijumčarenju velikih količina narkotika iz Južne Amerike za Zapadnu Evropu.