Prava Crna Gora podnijela krivičnu prijavu protiv Stijepovića za pranje novca

Maja 2018.godine Slavoljub Stijepović, tadašnji gradonačelnik Podgorice, je od Duška Kneževića, osnivača i predsjednika „Atlas grupe“ uzeo zatvoreni koverat u kom se, prema riječima Kneževića u video snimku koji je dostavljen javnosti, nalazilo 97.500,00 $. Slavoljub Stijepović je kao pravnik sa završenim pravosudnim ispitom, odgovorni građanin, gradonačelnik Glavnog grada, visoki funkioner političke partije Demokratska partija socijalista(čiji je predsjednik aktuelni Predsjednik  Crne Gore Milo Đukanović) u trenutku prijema znao da je navedeni novčani iznos nepoznatog porijekla i bio je svjestan da je novac stečen izvršenjem krivičnog djela, za šta Duška Kneževića pravosudne institucije Crne Gore u upravo pokrenutom postupku terete, saopštio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Objavljeno: 12. 01. 2019 - 14:32

"Neprijavljivanjem preuzetog novčanog iznosa u valuti koja nije u slobodnom prometu u Državi Crnoj Gori, a čiji iznos prelazi iznos od 40.000,00 €, Slavoljub Stijepović je, takođe kao pravnik sa završenim pravosudnim ispitom i kao odgovoran građanin i gradonačelnik Podgorice, bio svestan da prikriva novac velike vrijednosti. Takođe Slavoljub Stijepović je bio svjestan da je u preuzimanju novčanog iznosa od 97.500,00 $ ostvaruje obilježja krivičnog djela pranje novca iz člana 268 stav 1 i 4, budući da su u vršenju u ovog krivičnog djela učestvovala dva lica", ističe Milačić.

Na osnovu svega navedenog, predlaže da Specijalni državni tužilac kao nadležni, zbog velike uznemirenosti javnosti objavljenim video snimkom, hitno pokrene izviđaj, odredi zadržavanje, donese naredbu o sprovođenju istrage i podigne optužnicu protiv aktera ovog snimka.

"Takođe pozivam Specijalnog državnog tužioca da hitno sasluša Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zato što je on u trenutku vršenja ovog krivičnog djela bio na čelu Demokratske partije socijalista, za čije potrebe je Slavoljub Stijepović izvršio pomenuto krivično djelo, te zbog izjave Duška Kneževića, date nakon objavljivanja snimka, da je  Slavoljubu Stijepoviću dao novac po dogovoru sa Milom Đukanovićem. Sve ovo baca novo svjetlo, crno na bijelo, na izborni proces lokalnih izbora održanih u maju 2018.godine, u kojima je učestvovala i Prava Crna Gora, te predstavlja kljulčni dokaz da su pomenuti izbori održani u neregularnim, nefer i nekonkurentskim, konačno nedemokratskim uslovima. Ovim video klipom ogoljena je priroda ove vlasti ali i činjenica kako vladajuća Partija dobija izborei kako se finansira iz novčanih sredstava sumnjivog porijekla. Zbog svega toga Prava Crna Gora poziva na ponavljanje izbora u Podgorici, za čiju neregularnost sada, nakon ovog skandaloznog snimka, imamo i egzaktne dokaze", zaključio je Milačić.

krivicna-prijavastijepovicpravacg