Recept Branke Veselinović za dugovječnost: Gimnastika je obavezna svaki dan

Najstarija srpska glumica Branka Veselinović nastavlja da pomjera granice i postavlja nove standarde: u 101. godini pojavljuje se u ulozi Baba Dare u predstavi ‘Dolce Vita’.

Objavljeno: 12. 01. 2019 - 23:49

Život može biti sladak i u 101. godini, tvrdi slavna glumica Branka Veselinović. S velikim entuzijazmom je prihvatila da se pojavi u romantičnoj komediji “Dolce vita” na sceni teatra Madlenianum. Tumači lik Baba Dare koja čita recepte za ukusne kolače ali i sladak i savršen život.

 Oduvijek sam bila disciplinovana i vrlo strpljiva glumica – otkriva Branka. – Nikad mi nije bilo teško da na probama ponavljam scene i po dvadeset puta, sve dok reditelj ne bi bio potpuno zadovoljan. Ako ste se već prihvatili nekog zadatka, morate ga uraditi lijepo i dati sve od sebe. Iskreno, nisam ni kuvarica, ni kolačarka, ali sam se snašla.

Bila je to, kaže, slatka epizoda, a u dugoj karijeri odigrala je više od četrdeset uloga na sceni svog matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za ulogu Gineu Nušićevoj “Ožalošćenoj porodici” dobila je Sterijinu nagradu.

branka-veselinovic2

Dane provodi po ustaljenom rasporedu. Svakog jutra ustaje u šest, a uveče sluša muziku i gleda televiziju u nastojanju da nauči još nešto.

– Trudim se da godine ne osjećam. Gimnastika je obavezna svaki dan, mora da se odradi i u ležećem i u stajaćem položaju. Gledam televiziju, volim da čujem lijepe stvari, slušam muziku. Dobro vidim i čujem i ne stidim se da se pojavljujem na javnim mestima. Pišem, dišem, slikam, radim i ne mislim da mi je kucnuo čas odlaska. Stalno imam kontakte s ljudima i neka posla. Mnogo je ljudi po domovima, nevidećih, ili onih koji su čitav život u kolicima. Obilazim ih i dan-danas, jer treba im svakodnevno obogatiti život – poručuje Branka.