Stijepović pozvao državne organe da ispitaju navode Kneževića

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljub Stijepović, pozvao je nadležne državne organe da istraže navode koje Duško Knežević “uporno plasira ovih dana, sve više se upetljavajući u mrežu sopstvenih podmetanja i neistina”.

Objavljeno: 14. 01. 2019 - 08:00

“Podsjećam Kneževića da sam ja u Podgorici i da ne namjeravam nigdje da idem, odgovorno postupajući prema crnogorskoj javnosti. Očigledno je da Knežević svakom novom izjavom demantuje sam sebe, počevši od one koju je dao istražnim organima u oktobru 2017. godine da je konvertovao 90.000 dolara za sopstvene potrebe, da bi danas iz Londona tvrdio da je u pitanju mnogo veća suma od 200.000 dolara?! Razliku je navodno, dao vozaču, kako sam tvrdi, da ih odnese u glavni grad, iako je taj isti vozač tada, prema navodima medija, tvrdio da je pare uzeo iz glavnog grada, što je još jedna neistina koju je lako provjeriti i koju sam demantovao i prije godinu dana”, rekao je Stijepović Dnenvim novinama.

Prema njegovim riječima međutim, od čovjeka koji u sopstvenom domu tajno snima ljude za koje tvrdi da su mu prijatelji, javnost i ne očekuje ništa drugo osim da ne bira sredstva, od očiglednih neistina do fabrikovanja i montiranja snimaka i fotografija.

“Smatram da se odgovornost ogleda u odnosu prema sopstvenoj državi i njenim institucijama kojima stojim na raspolaganju, a ne kroz plasiranje neistina i bježanja od činjenica”, kazao je Stijepović .

Za Duškom Kneževićem SDT je raspisao nacionalnu potjernicu jer nije dostupan crnogorskim organima, a pažnju javnosti drži iznošenjem snimaka koje je tajno napravio u svojoj kući, objavljivanjem fotografija iz lične kolekcije sa raznih događaja i druženja, prijeteći da će toga biti još, ne bi li se skrenula pažnja sa finansijskih malverzacija, zbog čega je Specijalno državno tužilaštvo tražilo njegovo hapšenje.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i četvoro njegovih saradnika terete da su sa računa Invest banke Montenegro na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeli 17 miliona eura. Preko njegove banke, kako pokazuje istraga, oprano je oko 550 miliona eura.