Estradnoj zvijezdi iz Srbije isplaćeno 80.000€ za nastup za novogodišnje praznike

Jedna estradna zvijezda iz Srbije, koja je nastupilaa u ugostiteljskom objektu, za novogodišnje praznike u Crnoj Gori primila je honorar od čak 80.000 eura, saopštila je portparolka Poreske uprave Milice Vuletić. Svetlana Ceca Ražnatović nastupila je drugu noć u hotelu Palas u Petrovcu.

Objavljeno: 17. 01. 2019 - 09:44

Ne navodeći o kojoj estradnoj ličnosti je riječ, Vuletić je u Jutarnjem programu Nacionalnog javnog servisa istakla da je u pitanju honorar koji je isplatio privredni subjekat, što znači da tokom novogodišnjih praznika ta estradna ličnost nije nastupala na trgu, već u jednom ugostiteljskom objektu.

Ona je istakla da je cifra od 880.000 eura isplaćenih honorara estradnjacima u Crnoj Gori pokazatelj da je naša zemlja, odnosno hoteli i ugostiteljski objekti, izuzetno interesantna destinacija za zabavljače i pjevače koji prihoduju značajne iznose tokom praznika.

Svetlana Ceca Ražnatović nastupila je drugu noć u hotelu Palas u Petrovcu. Na trgovima su pjevali u Budvi - Dino Merlin a u Tivtu Željko Joksimović i Lepa Brena.

"Imali smo honorare isplaćene u iznosu od preko 880.000 eura, ali smo po tom osnovu obračunali značajan iznos poreza od 60.000 eura", rekla je Vuletić za RTCG.

Najveći honorari su isplaćeni u Budvi, Tivtu i Baru.

"Najveća gužva bila je upravo u tim opštinama, na trgovima, ali i da su najinteresantnije estradne zvijezde bile koje su nastupale u njima. Tako da smo, recimo, na teritoriji opštine Budva imali isplaćene honorare od čak 540.000 eura, a kad su u pitanju Tivat i Kotor isplaćeni su honorari u iznosu od oko 250.000 eura", rekla je ona.