Kupite stan na Siciliji za šoljicu kafe - evo kako

Gradonačelnik malog gradića na zapadnoj obali talijanskog ostrva Sicilija na prodaju daje stanove i kuće za cijenu šoljice kafe, odnosno 1 evro.

Objavljeno: 17. 01. 2019 - 10:01

Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti grada Sambuce ovom neobičnom odlukom svoj grad žele da spasu od izumiranja, piše Novac.hr.

Naime, na prodaju se nudi 12 stanova koji su u oronulom stanju. Veličine nekretnina kreću se od 40 pa sve do 150 kvadratnih metara.

Iako ovo nije prvi put da jedan talijanski grad pomalo suludim ponudama mami strane ulagače, gradonačelnik Sambuce Giuseppe Cacioppo tvrdi kako nije riječ o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

Vlasti su do sada već prodale 10 stanova, a zainteresovani kupci najviše pristižu iz Švajcarske, Francuske, Španije, ali i ostalih djelova svijeta.

Naravno, u ovoj idiličnoj ponudi postoji jedna caka. Naime, novi se vlasnik prilikom kupovine mora obvezati da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 evra. Plus, prije kupovine potrebno je položiti depozit od 5.000 evra koji će biti vraćen nakon obnove.