Putin stigao u Beograd (VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u jednodnevnu posjetu Srbiji tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja, a glavne teme, kako se očekuje, biće Kosovo i stuacija u regionu. 

Objavljeno: 17. 01. 2019 - 13:32

Na aerodromu "Nikola Tesla", uz jake mjere bezbjednosti,  Putina je oko 13.15 dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Preij zvaničnih razgovora dvojica predsjednika položiće vijence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Svečani doček uz državne počasti Putinu će potom biti priredjen ispred Palate Srbija. Slijede razgovori, prvo u užem formatu, a zatim plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmjena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara, a za 15.20 predvidjeno je obraćanje predsednika Rusije i Srbije medijima.

Putin i Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram svetog Save gdje je najavljen i skup podrške povodom pojsete ruskog predsjednika Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Povodom posjete predsjednika Rusije u Beogradu su pojačane mjere bezbjednosti, uz izmjene i obustavljanje saobraćaja na trasi kretanja predsjedničke kolone.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.