Reakcija advokata Dušana Lukšića na spisak Sudskog savjeta

Nakon što je Pobjeda  danas objaviila spiskove sa imenima i prezimenima i prihodima advokata koji su bili angažovani kao branioci po službenoj dužnosti od 2014. do 1. januara ove godine koje im  je dostavio Sudski savjet Crne Gore, a koje je prenio i Portal Analitika, javiio se advokat Dušan Lukšić koji tvrdi da iznijeti podaci nisu tačni.

Objavljeno: 19. 01. 2019 - 12:57

Reagovanje prenosimo integralno.

"Na Vašem pirtalu objavili ste spisak advokata koji su u periodu od 2014.-2018.godine ostvarili prihode pi osnovu službenih odbrana. Na tom spisku se nalazi i moje ime na trećem mjestu.

Ovim putem tražim da objavite da u navedenom periodu nijesam imao nijednu službenu odbranu, osim jedne, gdje me po tadašnjem zakonu izabrao klijent (2015.godina). Sve ostalo navedeno su iznosi koji su po osnovu odlobađajućih ili odbijajućih presuda dosuđivani strankama. Sve ove informacije ima i Sudski savjet koji namjerno ili nenamjerno, ove informacije nije dao. Ovim pisanjem smatram da je moje ime dovedeno u vezu sa dodijeljivanjem odbrana po službenoj dužnosti, preko reda, iako istu, lako je provjerljivo preko suda ili tužilaštva nijesam dobio punih 5 godina (sve do kraja 2018)"  - kaže u svom obraćanju advokat Dušan Lukšić.