Na Vučju prezadovoljni sezonom, popunjenost 100 odsto

Sezona na Vučju je počela 19 decembra a prvi snijeg i ranije , početkom decembra.. Posjeta ski centru Vučje je bila veoma dobra, naročito u toku novogodišnjih i božićnih praznika, kaže PR Ski centra Vučje, Marija Lalović. 

Objavljeno: 19. 01. 2019 - 17:17

"Trenutno su nam tu još dvije škole skijanja. Sa predrezervacijama smo zadovoljni. Do kraja januara i u februaru, mi smo popunjeni 100 posto i trenutno nam je popunjen kako stari, tako i novi dio", kazala je Lalović.

Ona je navela i da objekat raspolaže sa 104 ležaja.  Gosti na Vučju su iz Podgorice, Nikšića, sa primorja ali i turisti iz regiona, najviše iz BiH, Hrvatske.

" Cijene su na prošlogodišnjem nivou. Oprema je 10 eura za djecu i za odrasle, a sanke su 5 eura i svi gosti našeg motela imaju 20 posto popusta na opremu. Mi nudimo tradicionalnu hranu. Ove godine imamo u ponudi i Domaće ukuse sa Vučja. Mi smo otvorili sušaru i tu proizvodimo domaću kobasicu, pršutu, pečenicu" naglasila je  Lalović. 

Boris Kosić šef ski staza na Vučju kaže da je ove godine bilo ogromno interesovanje. 

vucje

"Škole skijanja su počele od 3 januara. Veliki broj djece je organizovano dolazio iz Nikšića, bilo je mnogo djece koja su posjetila naš motel i boravili su tu po pet dana. Postojala je i napredna škola skijanja. Do juče smo imali tu oko 300 početnika koji su svakodnevno trenirali i vježbali sa svojim instruktorima", istakao je on.

Drago Vujović iz PSD Javorak kaže : " Već 15tak godina PSD Javorak Nikšić organizuje školu skijanja na terenima sportsko-rekreativnog centra Vučje. Startovali smo 3 januara i sad smo tu sa trećom grupom polaznika i naprednom grupom, tako da imamo polaznike, naprednu grupu i takmičarski pogon. Svakog dana imamo treninge i obuku od najmlađih pa do najstarijih članova.
 
Ski centar Vučje raspolaže sa crvenom stazom, postoji staza pored motela dužine kilometar i 250 metara, na kojoj postoji uspinjača, tzv. tanjirača. Raspolaže sa bebi stazom i stazom za početnike koje opslužuju dva ski lifta i postoje dvije takmičarske staze koje još uvijek nije u funkciji, tj.crne staze. Trenutno ima oko 30tak cm snijega.