AEM: Pratimo Pink i Happy, ukoliko bude potrebno pokrenućemo procedure

Pismo ministra kulture, u kojem upozorava na kršenje standarda televizija "Pink" i "Happy", Agencija za elektronske medije još nije dobila. Za Radio Crne Gore, ipak, kažu da prate te emitere, formiraju predmet, te da će, ukoliko bude potrebno, pokrenuti složene, zakonom propisane procedure.

Objavljeno: 19. 01. 2019 - 19:07

"Televizije Pink i Happy pripadaju drugoj državi i Agencija za elektronske medije regulatorno nije nadležna, ali jeste po evropskoj Konvenciji o prekograničnoj televiziji", pojasnila je za Radio Crne Gore portparolka Agencije Elvira Ceković.

Kako je naglasila, potrebno je da Agencija obavijesti državu ugovornicu, u ovom slučaju Srbiju, o kršenju standarda i zatraži obustavu daljeg kršenja.

"Ako se kršenje nastavi 15 dana nakon dostavljanja obavještenja, Savjet Agencije može naložiti da se privremeno obustavi reemitovanje sporne programske usluge”, navela je Ceković.

Agencija za elektronske medije već duže vrši monitoring svih programskih sadržaja, pa i televizijskih emitera "Pink" i "Happy", koji su u nadležnosti regulatornog tijela za elektronske medije Srbije.

“Po tom osnovu formiramo predmet i ukoliko se donesu odluke nadležnog organa Agencije, pokrenućemo ove složene, Zakonom propisane procedure”, zaključila je Ceković.