Ostaje u pritvoru zbog ubistva sina

Baranka Mirjana Škrijelj (31), odlukom Apelacionog suda, ostaće u pritvoru zbog sumnje da je ubila šestomjesečnog sina, piše Dan.

Objavljeno: 20. 01. 2019 - 19:22

Viši sud produžio joj je pritvor zbog težine djela za koje se tereti, na šta je njen branilac uložio žalbu. Ipak, sudije Apelacionog suda ocijenile su da je za neometano vođenje postupka potrebno da optužena ostane u pritvoru.

U odluci Apelacionog suda navedeno je da se Škrijelj tereti da je izvršila krivično djelo teško ubistvo, za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna.

Time je, pojašnjavaju, ispunjen prvi objektivni uslov za produženje pritvora. Sudije su objasnile i da u konkretnom slučaju postoje teške okolnosti djela, koje navedenom krivičnom djelu koje se okrivljenoj stavlja na teret daje karakter posebno teškog, kako i u pogledu načina izvršenja, tako i u pogledu nastale posljedice.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljena 10. maja prošle godine u popodnevnim časovima u porodičnoj kući lišila života sina starosti šest i po mjeseci.

Prema sumnjama tužilaštva, ona je dječaku, koji je u spavaćoj sobi ležao na krevetiću, prišla nakon čega je dohvatila krajeve plastičnog podmetača, te sa ivicom-obodom podmetača omotala bebu oko vrata. Nakon toga je stegnula omotač oko vrata bebe, usljed čega je došlo do zadavljenja i nastupanja smrti.

– Naprijed navedeno nedvosmisleno upućuje na zaključak da je krivično djelo koje se okrivljenoj stavlja na teret posebno teško, kako po načinu izvršenja, tako i po nastupjeloj posljedici, smrti djeteta od šest i po mjeseci. Kada se navedeno ima u vidu, osnovano i zakonito je prvostepeni sud produžio pritvor – piše u odluci Apelacionog suda.

Početak suđenja optuženoj Škrijelj zakazan je za 2. februar u Višem sudu u Podgorici.